SINIŠA GLUMIČIĆ

'Sviramo iz čiste ljubavi i za svoju dušu'

27.02.2015 u 13:40

  • +3

"Tango"

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nina Šturlić

Bionic
Reading

Kultni zagrebački funk&soul bend Tango održao je svoj prvi klupski nastup nakon 25 godina pauze, a današnja se pjevačica rodila upravo na dan kad je sastav prestao postojati

Trebalo je proći 25 godina da se članovi nekoć popularnog funk &soul banda Tango ponovno okupe. I to na pozornici. U zagrebačkom klubu Saks održali su svoj prvi javni nastup, a sastav su činili: Maja Sever Cuglin, Siniša Glumičić, Davor Daga Devčić i Borivoj Vincetić.

Svoje dojmove nakon prve svirke za tportal podijelio je dr. med. Siniša Glumičić, danas vlasnik zagrebačkog estetskog kirurškog centra Glumičić Medical Group.

'Uistinu nisam mislio da ću ponovo stati pred ljude s bendom i svirati... No sve ovo se toliko spontano i prekrasno posložilo, a da ne govorim o tome koliki muzički autoriteti su za mene Igor Geržina, kojeg smatram jednim od najboljih saksofonista na ovim prostorima, baš kao i dečki iz Tanga, Davor Devčić i Borivoj Vincetić, istinski motori i kreativci benda. Svirati s takvim ljudima, biti dio te priče za mene je neopisivo zadovoljstvo, a najvažnije od svega je da svi to radimo iz čiste ljubavi i za svoju dušu, bez ikakvih drugih pretenzija ili motiva….'

Davne 1983. Tango je funkcionirao kao bend koji je održao brojne koncerte u zagrebačkim i beogradskim klubovima, a službeno je prestao postojati 26. travnja 1990, na dan kad se rodila Maja Sever Cuglin, današnja pjevačica. Kako doznajemo, uskoro im izlazi prvi singl nakon 25 godina, 'Tango feat. Igor Geržina: Učini što moraš', a do kraja godine u planu im je objaviti i album.