TONČI HULJIĆ

'Sve je više psihičkih kriza, svi su na tabletama za spavanje...'

14.06.2016 u 11:47

  • +16

U Lisinskom predstavljen mjuzikl 'Pacijenti'

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Bionic
Reading

Možete li zamisliti kako to izgleda kada se na istom mjestu u isto vrijeme nađu suvremeni kazališni pisac Miro Gavran, hitmejker Tonči Huljić i koreograf Igor Barberić? Udružene kreativne snage napravile su novo glazbeno-scensko djelo, točnije mjuzikl pod nazivom 'Pacijenti', čija će se premijera održati 4. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Kao najava mjuzikla sinoć je predstavljena cijela glumačka postava, a ovih dana će u glazbenom eteru zaživjeti i najavni singl koji izvode Doris Dragović i Jacques Houdek.


Audicija za mjuzikl 'Pacijenti': Igor Barberić, Tonči Huljić i Miro Gavran


Dobitna kombinacija za mjuzikle: Igor Barberić, Miro Gavran i Tonči Huljić

'Kako smo svi već polako poluludi od svega što se događa, ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu, sve se više javljaju psihičke krize, svi su na tabletama za spavanje, pa smo odlučili obraditi tu temu - to kako se kriza u svijetu i društvu reflektira na pojedinca koji pokušava ponovno uspostaviti svoj život', otkrio je za tportal Tonči Huljić. Radnja mjuzikla događa se 'danas i ovdje', a glavni akteri su liječnik koji radi u psihijatrijskoj klinici i liječi pacijente glazbom te nekadašnja velika zvijezda i pjevačica koja se prije deset godina povukla s estrade na mali otok. Kada cijeli program liječenja postane potajno sniman reality show koji stvara zvijezde enormne popularnosti, priča kreće u sasvim neočekivanom smjeru.

Glavne uloge u mjuziklu autori su odlučili dodijeliti Hani Hegedušić i Damiru Kedži, a svi ostali su donekle anonimni u medijskom svijetu, no pravi profesionalci.

'Često me pitaju tko će glumiti u mjuziklu. Kada dođete na Broadway ili West End i odlučite gledati primjerice 'Fantom u operi', 'Mačke' i slično, zapravo nemate pojma tko glumi u njima, ali imate povjerenja u autore. Miro Gavran, Igor Barberić i ja vam garantiramo da ćemo vam pružiti ono najbolje što se u ovom trenutku može ponuditi od mjuzikla.'


Najavnu pjesmu u mjuziklu Tončija Huljića pjeva Petar Grašo

Zanimljivo je kako je jedna od pjesama koje će se naći u mjuziklu i hit 'Srce za vodiča', a izvode ga Petar Grašo i Hana Huljić. Ta je pjesma prvenstveno napisana za ovaj mjuzikl, no kada ju je Tonči Huljić pustio Graši, splitski pjevač se njome toliko oduševio da je tražio da ju on otpjeva.

'Pjesma je Petru baš legla, a nama je odlično sjela za promociju mjuzikla. Ovih dana izlazi i duet Doris i Jacquesa, a pripremamo vam još jedno iznenađenje. Samo ću reći da je riječ o rock sastavu. Sve su kombinacije izvođača pjesama zapravo nespojive, kao i trenutak u kojem živimo', otkrio je Huljić te nastavio: 'Pjesme smo radili Vjekoslava i ja, samo što je pisanje za mjuzikl potpuno drugačije i lakše od stvaranja pjesama koje moraju biti hitovi.'


Promo fotografija mjuzikla 'Pacijenti'

Budući da većina stvari koje Tonči Huljić krene raditi uvijek bude dočekana na nož, na pitanje boji li se kritika javnosti, glazbenik je odgovorio: 'To je bilo prije - mediji su se umorili, a i ja sam postao izdržljiviji od njih. Mislim da u neko doba svi dođu pameti i shvate da postoji netko tko može raditi svašta, samo ovisi što želi taj tren. Mogu raditi i klasiku i imati svjetsku karijeru, mogu pisati pjesme i 'za po kući', a ovo s mjuziklom nova mi je doza adrenalina. Mislim da ću moći izbacivati po jedan mjuzikl svake dvije godine, ali u različitim oblicima.' Karte za ovaj mjuzikl od danas su u prodaji, a više se može doznati i na njihovoj službenoj stranici www.mjuziklpacijenti.com.