ASTRO PROFIL

Strijelci - neumorni lovci na užitke i uzbuđenja

06.12.2016 u 10:23

Bionic
Reading

Svaki zodijački znak ima dobrih i loših osobina. Pojedinac kod kojeg prevladavaju dobre strane viši je i napredan predstavnik svog znaka. Onog koji se ističe po lošemu nazivamo nižim i nazadnim tipom

Značajke Strijelca višeg tipa

Napredni je Strijelac optimističan i entuzijastičan, ali ipak ne iskušava sreću do krajnjih granica. Povlači kočnicu prije nego što bi preuzeo prevelik rizik. Budući da računa na povoljan razvoj okolnosti, pa i na buduće prihode, rado troši na sebe i druge, ali nije rasipan i ne bježi od štednje.

Ima široke nazore i zanima se za brojne kulture, religije i filozofije. Rado putuje (makar na izlete, ako nema drugih mogućnosti), uči strane jezike i upoznaje tuđe običaje. Upućen je u razna životna područja bilo da je stekao znanja formalnim obrazovanjem, bilo samostalno.

Istovremeno je druželjubiv i nezavisan. Iskren je, otvoren i katkad povrijedi drugoga, ali uvijek se ispostavi da nije imao loših namjera. Krasi ga urođen osjećaj za pravednost. Sposoban je sagledati problem s više strana i umije pošteno posredovati između sukobljenih strana.


Značajke Strijelca nižeg tipa

Ovo je drzak, neozbiljan i neodgovoran tip koji nanosi veliku štetu okolini. Većinom je neuredan i slabo organiziran. Lijen je za obavljanje korisnih poslova, ali neumorno troši vrijeme, energiju i novac na ugađanje samom sebi.

Lako mu postaje dosadno pa stalno traži užitke i uzbuđenja. Svakodnevica mu se vrti oko pretjerivanja u jelu i piću, lova na seksualna iskustva i ispraznih razgovora u kojima se neukusno šali na tuđi račun i izaziva sugovornike.

Pokušava se obogatiti kockanjem, klađenjem, švercom ili riskantnim ulaganjima. U tom cilju besramno posuđuje tuđi novac bez ideje o tome kako će ga vratiti, a katkad i potpuno svjestan da će trajno ostati dužan. Zaštitni su mu znakovi kršenje obaveza i obećanja.