'TEŽAK FILM'

Što poznati kažu na Matanićev 'Zvizdan'?

23.09.2015 u 13:49

  • +34

Poznati na premijeri filma Zvizdan

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Višnjić/Pixsell

Bionic
Reading

Brojne osobe iz javnog života sinoć su u HNK-u pogledale Matanićev 'Zvizdan', film o ljubavi i tmini, a što misle o njegovom djelu koje reda nagrade na europskim filmskim festivalima pitali smo redatelja Veljka Bulajića, premijerovu suprugu Sanju Musić Milanović, glumicu i kazališnu redateljicu Senku Bulić te glumce Mariju Borić i Janka Popovića Volarića

Ovacije i buran pljesak ispratili su sinoć filmsku ekipu 'Zvizdana' Dalibora Matanića, redatelja kojem su nakon premijere čestitali prijatelji i kolege glumci i redatelji, državni dužnosnici... Matanićev trijumf ljubavi možda je ponajmanje priča o ljubavi koja sve pobjeđuje, više je to pogled na uzroke i posljedice njene neizvjesnosti uzrokovane vihorima i repovima rata.

'Film je težak, ima svoju ljepotu, a glumci i kamera su najsnažnija karika', složili su se mnogi koji su ga sinoć pogledali. Redatelj Veljko Bulajić smatra da za 'Zvizdan' i Dalibora Matanića sada slijedi ono najvažnije, a to je susret s publikom.

'Nadam se da će biti prihvaćen jer film ima svoju kvalitetu. Meni se posebno svidjela kamera, a i glumci su jako zanimljivi. Na mene je ostavio dojam, vidi se da je uložen velik trud i to treba cijeniti. Sniman je na predivnim lokacijama, a iz iskustva znam koliko je težak posao snimati u takvim uvjetima', komentirao je cijenjeni 87-godišnji redatelj za tportal.

Matanićeva filmska priča svidjela se i premijerovoj supruzi Sanji Musić Milanović:
'Težak je to film, vrlo lijepo snimljen i mislim da će lako pronaći svoj put do publike. Nosi taj emocionalni pečat na koji gledatelj ne ostaje ravnodušan', smatra Musić Milanović. Glumicu Mariju Borić oduševila je gluma njezinih kolega, posebno Nives Ivanković: 'Toliko me ganula, ostala sam bez riječi! Odlična je u filmu.'


Sanja Musić Milanović prokomentirala je film s prijateljem Emilom Tedeschijem


Marija Borić


Nives Ivanković u zagrljaju kolegice i glumice Lane Barić

Matanić je zadovoljio i vrlo izbirljiv ukus kazališne redateljice i glumice Senke Bulić.

'Film ima tu jednu mučnu, ali lijepu atmosferu. Brutalan je i nježan, a to je moj izbor. Jako sam zadovoljna filmom. Njegova ljepota je snaga glumice kao što je Tihana Lazović, koja me se jako dojmila. Nosi taj film i cijelu ideju filma. Vrlo pametna glumica. Toliko je u toj njezinoj grubosti i snage i ljepote da me podsjetila i na veliku Annu Magnani. Njezina silina emocija je taj Matanićev trijumf ljubavi', smatra Senka Bulić.


Glavna glumica 'Zvizdana' Tihana Lazović u kreaciji modnog brenda Lokomotiva

Ni glumac Janko Popović Volarić, koji je na premijeru došao u društvu djevojke, beogradske glumice Tijane Pečenčić, nije krio oduševljenje:

'Meni je film prekrasan zbog tih nekoliko trenutaka unutarnjih emocionalnih mostova glavnih likova. Sviđa mi se ta snažna spona koju je Matanić ostvario sa svojim glumcima u filmu. Radio sam s njim i znam koliko je dobar u tome', priznao je Janko. Na pitanje koliko je poželio vidjeti i sebe u ovom filmu, brzo je odgovorio: 'Ma nisam poželio ništa, samo sam uživao!'


Janko Popović Volarić i djevojka Tijana Pečenčić