SILAZAK SA ŠTIKLI

Što je to spustilo Nevenu Rendeli, Carlu Bruni i Umu Thurman?

21.09.2016 u 14:19

Bionic
Reading

Kad se Carla Bruni Sarkozy vjenčala s Nicolasom Sarkozyjem, tadašnjim predsjednikom Francuske, više se pisalo o cipelama s ravnom potpeticom koje je odabrala za javne protokole s obzirom na to da je puno viša od svog supruga, nego o njezinoj ulozi prve dame. Zbog supruga se morala odreći visokih potpetica, a isto je napravila i glumica Uma Thurman dok je bila u vezi s biznismenom Arpadom Bussonom. Iste modne strasti odrekla se i Nevena Rendeli otkad je u ljubavi s Makom Vejzovićem

Ljubav te može vinuti u oblake, ali i spustiti na zemlju. Istodobno. Upravo to se dogodilo Neveni Rendeli, Carli Bruni Sarkozy i Umi Thurman koje su se zbog ljubavi morale odreći fetiša visokih potpetica. Naime, otkad je u Nevenin život ušao njezin današnji suprug Mak Vejzović velika modna zaljubljenica u njegovu društvu nosi cipele ili sandale s ravnom ili niskom potpeticom. U ljubavi je ponekad kompromis najvažnija stavka, važnija od zaljubljenosti u modu. Nevena je svojim primjerom to lijepo pokazala, pa je i na svom vjenčanju odabrala sandale umjesto štikli.


Nevena Rendeli Vejzović i Mak Vejzović na svom vjenčanju

U istim cipelama puno prije Nevene našla se i bivša talijanska manekenka i nekadašnja prva dama Francuske Carla Bruni Sarkozy. Elegantna Carla rekla je zbogom visokim potpeticama na javnim protokolima gdje je pratila supruga, tadašnjeg francuskog predsjednika. Svjetski mediji raspisali su se o njezinim modnim kombinacijama uspoređujući je s Jackie Kennedy, a ponajviše o izboru cipela koje su sve bile neupadljiva dizajna s niskom petom.


Carla Bruny Sarkozy i Nicolas Sarkozy

Zgodna i visoka holivudska plavuša zbog muškaraca u svom životu rijetko je nosila štikle, ponajmanje dok je bila u vezi s francuskim biznismenom Arpadom Bussonom s kojim ima četverogodišnju kćer Rosalind. Tada je i na crvenom tepihu nosila ravne sandale. A takav je bio izbor i Jerry Hall dok je bila u braku s Mickom Jaggerom, pa i sada s Rupertom Murdochom.


Bivša manekenka Jerry Hall smatra da je opsjednutost visokim potpeticama primjer
modne vulgarnosti


Uma Thurman i Arpad Busson

328127,421161,411705,425731