FILMSKE ATRAKCIJE

Što ćemo gledati u kinima 2012. godine

03.01.2012 u 09:20

Bionic
Reading

Tijekom 2012. gledat ćemo jako puno novih naslova u kinima, a ovo su neki koji su već potvrđeni za domaća velika platna

Cjelovitu listu očekujemo kako godina bude odmicala, a sve više novih projekata bivalo potvrđeno za produkciju i distribuciju, no već sada znamo za nekoliko velikih filmskih hitova koje ćete moći gledati u domaćim multipleksima, počevši od naslova koji će nas dočekati već tijekom siječnja.

Među njima je i 'Underworld: Buđenje 3D' ('Underworld: Awakening 3D'), novi, 3D nastavak sage s Kate Backinsale u uskom crnom PVC-u i nazubljenim vampirima i vukodlacima. Film u domaću distribuciju dolazi 19. siječnja, tjedan dana nakon premijere 'The Inbeetveners', filmske verzije britanskog sit-coma o problematičnim tinejdžerima na ludom ljetovanju. George Clooney i njegova politička drama 'The Ides March' dolaze 26. siječnja, a Cronenbergova 'Opasna metoda' (Viggo Mortensen kao Sigmund Freud) 1. ožujka. Tjedan dana kasnije gledat ćemo i 'John Carter', 3D i IMAX avanturu na Marsu s intergalaktičkim ratovima divovskih barbara.

Između siječnja i travnja očekujte i animirani film 'Čudovišna priča u Parizu' i zapadnjačko-azijski fantasy 'Put ratnika', kao i naslove 'Kvaka .44' (šverc droge koji je prošao po krivu, s Bruceom Willisom i Forestom Whitakerom), 'Dvostruka igra' (politička ubojstva, CIA i Richard Gere), 'Dečko, dama, kralj špijun' (političke muljaže, hladnoratovski M 16 i Gary Oldman), 'Sigurna kuća' (zaštićeni svjedok, CIA i Denzel Washington)... Tu su i domaća arty erotika '7 Sex 7' te domaća priča o holokaustu 'Lea i Darija'.

Zatim, stižu i 'Na rubu' (mala škola toga kako ukrasti dijamante stojeći na rubu najvećeg nebodera na

'7 Sex 7'

Manhattanu), 'Kronike' (tinejdžeri sazrijevaju sa supermoćima), 'Putovanje u središte zemlje 2: Tajanstveni otok 3D' (nova dječja avantura s The Rockom), 'Star Wars Ep. 1: Phantom Menace 3D' (naslov govori sve), 'U Zemlji krvi i meda' (Angelina Jolie i rat u Bosni), 'Perfect Sense' (kako biti kuhar tijekom epidemije bolesti koja uništava sva osjetila?), 'The Lady' (Michelle Yeoh kao najpoznatija burmanska disidentica), 'Veliko čudo' (istinita priča o spašavanju kitova na Aljasci), 'Nasljednici' (George Clooney u jednom od najvećih favorita za osvajanje Oscara), 'Ivica i Marica: Lovci na vještice 3D' (moderna verzija priče s odraslim likovima koji su se posvetili lovu na jahačice metli), 'J. Edgar' (Leonardo DiCaprio kao osnivač FBI-ja), 'Kupili smo zoo' (Matt Damon i Scarlett Johansson kao vlasnici zoo vrta), 'Krijumčari' (Mark Wahlberg i mafija), 'Sotona: Razotkrivanje' (još jedan egzorcistički horor)...

U travnju ćemo moći pogledati i 'Pirati: Banda Nepoželjnih' ('Pirates! The Band of Misfits'), dječju animaciju s glasovima Hugha Granta i Salme Hayek, a koja u kino stiže 5. travnja. Svibanj donosi 'Osvetnike' ('The Avengers'; 3. svibnja), Marvelov superspektakl sa skupinom poznatih superheroja (od Hulka i i Kapetana Aerike preko Iron Mana do Thora) na jednom mjestu, kao i nove 'Ljude u crnom' ('Men in Black 3 3D'), 24. svibnja.

Već je zakazan i datum hrvatske premijere filma 'Čudesni Spider-Man 3D' ('The Amazing Spider-Man 3D'), reboota franšize o Čovjeku-pauku koji nam dolazi 5. srpnja. Devetog kolovoza moći ćemo pogledati Pixarov fantasy animirani film 'Merida Hrabra 3D' ('Brave 3D'), tjedan dana kasnije novi 'Totalni Opoziv' ('Total Recall'), remake akcijskog SF-a sa Schwarzeneggerom (u novoj verziji mijenja ga Colin Farrell), a 13. rujna pripremite se za već peti nastavak 'Resident Evil', u kojem i dalje glumi Mila Jovovich

Za jesen i zimu čekamo daljnje objave naslova i datuma, ali za sada znamo da nam u kina 25. listopada dolazi 'Hotel Transylvania 3D', animirani film s Miley Cyrus kao Drakulinom kćerkom, zatim 1. studenoga stiže novi James Bond ('Skyfall'), a 27. prosinca i novi, špageti Tarantino ('Django Unchained').