ŠPANCIRFEST NASTAVLJA U PUNOM POGONU

Srijeda u ritmu Gustafa i Zadruge

29.08.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Gustafi i Zadruga dva su benda zadužena da večeras u Starom gradu rasplešu posjetitelje Špancirfesta

S obzirom na mnoštvo hitova iz njihove radionice te veliku bazu gorljivih fanova, to im zasigurno neće biti problem. Razlog da se pojavite u centru Varaždina svakako je i Nola koja će nastupati na Tehnobeton pozornici na korzu te varaždinski kantautor Zack Dust. Za mix pult Party pozornice popet će se talijanski lider house glazbe Paolo Barbato. Danas počinje i Mađioničarska radionica Luke Vidovića, stoga ako želite da vaše dijete nauči pokoji trik, dovedite ga u 17 sati u Park kreative. Također, ondje može pogledati predstave za djecu. Nakon što od 17 do 20 sati ulovite sve zadivljujuće predstave i izvedbe uličnih izvođača, od kojih posebno izdvajamo prvu cirkusku predstavu na Špancirfestu, 'Sconcerto d'amore' na Trgu bana Jelačića, možete se uputiti i u kazalište na predstavu Kluba kulture Moruzgva, 'Gola u kavezu'.

Podsjetimo, u utorak su špancireri po prvi put uživali u mjuziklu. Mnogobrojna postava hvaljenog mjuzikla 'Footloose' uspjela je punih dva i pol sata zabavljati, nasmijati i rasplesati sve ispred MTV pozornice te ih je publika obasula dugotrajnim i glasnim pljeskom. Na Party pozornici Arena ponovo se tresao podij u sitnim noćnim satima. Tročlana ekipa Balkan's HI-FI raspalila je dub, reggae i drum'n'bass ritmovima.

Na ulicama Varaždina u petak stečena znanja predstavit će polaznici radionice projekta E-SCENE financiranog iz programa Europa za građane. Od 26. kolovoza do 1. rujna u Varaždinu boravi 20-ak polaznika iz šest europskih gradova, mladih kreativaca zainteresiranih za tzv. uličnu umjetnost, koji će u pet radnih dana steći nove vještine, razmijeniti iskustva i stvoriti neformalnu mrežu kontakta. Radionica je organizirana u suradnji s varaždinskom udrugom Krpe i konci. Izložit će lutke marionete u petak u 18.30 sati u Julijanovom dvorišču u Kranjčevićevoj ulici, a plesni dio prezentirat će u 19.30 sati na Franjevačkom trgu. To je četvrta radionica organizirana u sklopu projekta, a dosad su održane radionice animiranog filma i ulične umjetnosti u Varaždinu te 'bandcamp' i 'classiccamp' glazbene radionice organizirane u njemačkom Ravensburgu. E-SCENE će kroz njih okupiti više od 300 mladih ljudi, povezanih umjetničkim, kreativnim talentima i interesima te zajedničkim radom.

U četvrtak je na programu dobrotvorni gala koncert Operne zvijezde za Udrugu Spas. Nastupit će čak 14 velikih glazbenih umjetnika: Sofija Cingula, Momir Pjevac, Kora Pavelić, Helena Lucić, Armando Puklavec, Jelena Štefanić, Valentina Fijačko Ljubomir Puškarić, Evelin Novak, Mirela Anđelović Blanka Tkalčić, Ana Šedlbauer, Ivana Godec Vinceković i Danijel Oto. U Udruzi za zaštitu životinja Spas posebno su sretni zato što su ovaj humanitarni koncert inicirale same operne zvijezde. Koncert će se održati u četvrtak 30. kolovoza u 20 sati u varaždinskom HNK-u, a sav prihod ići će za pomoć radu skloništa za napuštene životinje. Cijena ulaznice je 50 kuna.