SVEČANO OTVARANJE

Sportske igre mladih počele uz Janicu i Jelenu Rozgu

04.05.2016 u 14:26

Bionic
Reading

Grad ponosa – Vukovar, jučer je bio domaćin svečanog otvaranja jubilarnih 20. po redu Sportski igra mladih, koje su otvorene u Sportskoj dvorani Borovo naselje. Igre su otvorenim proglasili predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara Zdravko Marić i gradonačelnih Vukovara Ivan Penava

Atmosfera svečanog otvorenja 20. obljetnice Sportski igra mladih bila je svečarska i spektakularna, a uveličao ju je i dolazak proslavljene zlatne olimpijke Janice Kostelić, danas pomoćnice ministra obrazovanja zadužena za sport, koja je u prepunoj Sportskoj dvorani Borovo naselje, dočekana s oduševljenjem. Janica je skupa sa Zdravkom Marićem, predsjednikom organizacijskog odbora Sportskih igra mladih, upalila olimpjski plamen.

Više od 2000 sudionika jučer je prisustvovalo sportskom događaju, koje su kroz igru i natjecanje, gdje ne postoji teret rezultata već je akcent na vremenu provedenom kroz igru i zabavu, bili iskreno oduševljeni.


Pomoćnica ministra obrazovanja zadužena za sport, Janica Kostelić, dočekana je s oduševljenjem


Janica je sa Zdravkom Marićem, predsjednikom organizacijskog odbora Sportskih igra mladih, upalila olimpjski plamen

'Dolazim iz sporta i smatram da je sport vrlo pozitivna grana za djecu, koju treba usmjeriti prema sportu, da se druže. Projekata za sport ima puno, ali mislim da je to još sve premalo', rekla je Janica.

Prisutnima se obratio Zdravko Marić, predsjednik organizacijskog odbora Sportskih igra mladih, koji je istaknuo da se Sportske igre mladih održavaju trenutno u tri države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, s namjerom širenja na još veći broj zemalja. U 2015. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo više od 62.000 sudionika, u Bosni i Hercegovini natjecalo se oko 38.000 djece i mladih, a u Srbiji je sudjelovalo oko 30.000 sudionika.


Na završetku dana nastupila je Jelena Rozga sa svojim bendom

Sam završetak svečanog dana uveličala je svojim nastupom u prepunoj Sportskoj dvorani Borovo pjevačica Jelena Rozga koju su razdragana djeca dočekala s velikim veseljem.

'Glazba, sport i mladost oduvijek idu zajedno, iznimno mi je drago da sam dio ove lijepe priče koja promovira rekreaciju, druženje i zdrav život. Čestitam Sportskim igrama mladih 20-ti rođendan kojih se točno sijećam kada su počele. Tada sam bila jako mlada i tko bi pomislio da ću se danas ovdje naći i s vama pjevati i slaviti', rekla je Jelena Rozga.

Nakon svečanog otvorenja započela je 'Turneja radosti' s igrom graničara. Nakon Vukovara 'Turneja radosti' će biti u Vinkovcima, a u četvrtak će joj grad domaćin biti Osijek.


I Doris Pinčić je bila dio svečanog otvaranja jubilarnih 20. po redu Sportski igra mladih