JESTE LI ZNALI?

Šokantne činjenice o Kurtu Cobainu

18.03.2014 u 13:17

Bionic
Reading

Kurt Cobain koji je prije 20 godina počinio samoubojstvo u svojoj kući u Seattleu, zadnjih se godina života borio s ovisnošću o heroinu, bolestima i depresijom, slavom i slikom u javnosti, pritiskom medija na njega i njegovu ženu Courtney Love, a okolnosti njegove smrti i danas su predmet mnogih rasprava

Da je živ, Kurt Cobain, frontmen kultne Nirvane, imao bi danas 47 godina.

Jeste li znali i ovo o njemu:

Bio je opsjednut smrću! U dobi od 13 godina naletio je na dječaka koji se objesio. Kurt je stajao i promatrao taj leš oko pola sata.

Kada je imao samo 14 godina, Kurt je jednom školskom kolegi rekao da će biti velika rock zvijezda, da će se obogatiti i da će se na vrhuncu slave ubiti. Govorio je da će živjeti život Jimija Hendrixa

Njegova djevojka, a kasnije i supruga, Courtney Love navodno je bila iznenađena kad je prvi put vidjela njegovo donje rublje. Naime, Kurt je nosio slip gaćice s uzorkom zebre! Courtney mu je naredila da mora nositi bokserice bez printova - prihvatio je sugestiju.

U srednjoj školi, počeo je svirati bubnjeve u školskom bendu. Glazbeni mu je, naravno, bio najdraži predmet u školi.

Kad je objavio svoj prvi singl 'Love Buzz', dao ga je prijatelju koji radi na radiju. Ovaj mu je obećao da će ga emitirati. Kurt je cijeli dan sjedio u automobili i na radiju iščekivao svoju pjesmu. Kada se to nije dogodilo, iščupao je radio iz auta!

Kurt je u bendu slovio kao najsigurniji vozač. Iako je bio pod utjecajem opijata i alkohola, bio je najsigurniji vozač. Članovi benda za njega su govorili da vozi 'poput neke stare gospođe' jer je vozio jako sporo.