O ZLOSTAVLJANJU

Snažna poruka Lady Gage s pozornice Oscara

29.02.2016 u 09:12

Bionic
Reading

Pjevačica Lady Gaga ostavila je srce na pozornici na 88. dodjelama nagrade Oscar iznimno emotivnom izvedbom pjesme 'Til It Happens To You'. Nastup je najavio potpredsjednik SAD-a Joe Biden, a pjevačici su se na pozornici pridružile i žrtve seksualnog nasilja kojima je pjesma posvećena

Pjesma iz dokumentarnog filma 'The Hunting Ground' koji govori o seksualnim zlostavljanjima u američkom kampusu bila je i nominirana za najbolju skladbu, ali iako nije odnijela Oscar, Lady Gaga izvedbom je dignula cijelu dvoranu na noge. Iznimno emotivan nastup dodatno su pojačali mladi ljudi koji su se okupili na pozornici, a koji su i sami, baš poput Gage bili žrtve zlostavljanja.

Pjevačica je prije nastupa na Twitteru najavila kako ovu večer posvećuje kolegici Keshi koja trenutačno vodi veliku pravnu bitku s izdavačkom kućom Sony koja joj ne želi raskinuti ugovor s menadžerom Dr. Lukeom, kojeg je Kesha optužila za silovanje i seksualno zlostavljanje. Gaga je od prvog dana Keshi velika potpora, a putem Twittera je krenula prava akcija žena koje zahtijevaju pravdu za Keshu, ali i svaku zlostavljanu osobu koja je preživjela seksualno zlostavljanje i nasilje. S obzirom na to da je i Lady Gaga u prošlosti bila žrtva silovanja, nastup je doživjela iznimno emotivno te još jednom pokazala raspon glasa, ali ovoga puta s bitnom porukom.

Lady Gaga - Til It Happens To You - Oscars 2016

Nakon nastupa Gaga je na svom Instagramu objavila dirljivu fotografiju sa zaručnikom Taylorom Kinneyjem, a ispod nje je napisala:

'Nisam mislila da će me itko voljeti jer sam osjećala kako mi je zlostavljač uništio tijelo. Ali on voli snagu u meni koja je preživjela. Bio je uz mene čitavu noć ponosan i bez srama. TO je pravi muškarac.'