TURNEJA HIGHER TRUTH

Slavni roker Chris Cornell dolazi u Zagreb

26.10.2015 u 14:46

Bionic
Reading

Frontmen legendarnog Soundgardena te supergrupa Audioslave i Temple Of The Dog Chris Cornell krenuo je ove godine na veliku svjetsku turneju na kojoj izvodi pjesme iz svih faza svoje bogate karijere, a u sklopu koje će po prvi puta posjetiti i Hrvatsku. Roker će 14. travnja 2016. održati koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Chris Cornell ni s jednim svojim bendom nije nastupao u ovom dijelu Europe, a sada će imati poseban akustični koncert u Zagrebu, jedini u regiji.

Na krilima sjajnog novog studijskog albuma 'Higher Truth', Cornell, višestruki dobitnik Grammyja, krenuo je na svjetsku turneju, a na popisu dvorana za nastupanje, uz prestižne Royal Albert Hall u Londonu, Sydney Opera House u Sydneyju ili Beacon Theatre u New Yorku, našla se i naša Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski.

Set-lista na aktualnoj turneji krcata je ključnim trenucima grunge i alternative rock epohe, a uključuje Soundgardenove klasike poput 'Black Hole Sun' i 'Fell On Black Days', Audioslaveove hitove 'Like A Stone' i 'Doesn't Remind Me' te velike grunge favorite 'Hunger Strike' (Temple Of The Dog) i 'River Of Deceit' (Mad Season). Na koncertima Cornell često poseže i za nekim njemu najdražim rock klasicima, pa tako nije rijetkost da izvodi Led Zeppelin, Beatlese ili Boba Dylana. Koncerti mu redovito traju dulje od dva sata, uz minimalno 25 pjesama na set-listi.

Soundgarden, bend koji je osnovao i bio mu frontmen, spada u veliku četvorku grunge pokreta, uz Nirvanu, Pearl Jam i Alice in Chains. Studijske albume prodali su u desecima milijuna primjeraka i izbacili neke od najvećih hitova 90-ih godina prošlog stoljeća, poput 'Black Hole Sun', 'Spoonman' ili 'Outshined'. Karijeru je kasnije nastavio u supergrupi Audioslave, koju su uz njega činila tri člana benda Rage Against The Machine, a paralelno je objavljivao solo albume i pisao filmsku glazbu, između ostalih i Bondovu temu 'You Know My Name' i 'Live To Rise' za 'The Avengers'. U gotovo svim izborima za najbolji rock vokal svih vremena završavao je među najboljih 10, a u nekim izborima, poput onog magazina Guitar World, završio je na prvoj poziciji.

Od svake kupljene ulaznice za zagrebački koncert sedam kuna ide u The Chris and Vicky Cornell Foundation koja trenutno skuplja sredstva i sklapa partnerske odnose s humanitarnim udrugama kako bi pomogli djeci koja su bez doma, zlostavljana i zanemarivana.