'IZJAVA PROLAZNIKA'

Slavni komičar Ricky Gervais u Avazu postao - Dževad!

15.03.2016 u 15:39

Bionic
Reading

Dnevni avaz se našao u središtu skandala nakon što je objavio anketu među građanima Zenice o njihovom mišljenju o procesu koji se na Sudu Bosne i Hercegovine vodi protiv lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića. U anketi je, prema navodima, sudjelovalo osam građana Zenice uz fotografije anketiranih, a među njima se, bez svog znanja, našao i slavni komičar Ricky Gervais

'Ubojice, silovatelje i ratne zločince pravosudna tijela puštaju iz pritvora nakon nekoliko dana, a ovo traje mjesecima. Očigledno je da sve ima političku pozadinu...', prenio je Radončićev list Dnevni avaz izjavu osobe uz koju je bila Gervaisova fotografija i potpisano ime stanovitog Dževada Aličića iz Zenice.


Sve je zamijetila postaja N1, a radilo se o anketi provedenoj povodom prošlotjedne odluke Suda BiH da optuženog političara, zbog kršenja izrečenih mjera zabrane, vrati iz kućnog pritvora u zatvor i tamo ga drži do dvije godine, odnosno do okončanja očekivanog suđenja. Kazna je uslijedila nakon što je Radončić puštanje na ograničenu slobodu bučno slavio sa svojim suradnicima, a javnosti preko medija poručio da mu se montira sudski proces.


Međutim, Twitterom su se ubrzo proširile i novosti o drugim sudionicima ankete te da su krivotvorene i fotografije drugih osoba, objavljene pod imenima Alme Kovačić, Maide Ćatić, Aleksandre Stapić i Sakiba Smrike. Fotografije su vrlo jednostavno skinute s društvenih mreža.


Nakon svih dokaza u Avazu su objavili duboku ispriku i za sve optužili dopisnika iz Zenice Adnana Džonlića, a on je navodno sve priznao.