U VELJAČI

Slavi se 45. godina kultnog kluba Jabuka

30.01.2013 u 23:30

Bionic
Reading

Prvim vikendom veljače ulazimo u mjesec u kojem se počinje obilježavati 45 godina od otvaranja Jabuke, jednog od najpoznatijih klubova, ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj regiji

Mnogo generacija odgojeno je u klubu na zagrebačkom Jabukovcu jednom od rijetkih koji je uspio stvoriti vjernu bazu publike, publike koja je u klubu visila bez iznimke svaki tjedan.

Predugo bi trajalo nabrajanje bendova i DJ-a koji su Jabučare držali na brdu, zato je bolje okrenuti se vikendima koji dolaze u kojima će se povijest Jabuke iskrižati s budućnosti.

petak i subotu dvama partyjima počinje proslava Jabukinih svježih 45 programima od kojih se jedan prvi put pojavljuje kod nas, a drugi je već stvorio lijepu fan bazu.

petak premijerno u Jabuku dolaze izaslanica i izaslanik vrućeg yem kolektivaNifty Nina i Puška koji vam pripremaju Yem od jabuke. Svjež val zagrebačke scene iskustvo je skupljao po mnogim klubovima i sad konačno dolazi na brijeg s miksom onoga što je Jabuka bila i što bi trebala biti.
Od 23 sata do ponoći, posjetitelje Jabuke očekuje happy hour i besplatan ulaz u klub. Nakon ponoći, ulaz u klub iznosit će 25 kuna

Subota u Jabuci, namijenjena je partyju maštovita naziva 'Podrapaću si hulahopke na prkosnoj čagici'. Ekipa iz Prkosne čagice predstavila se publici već krajem prošle godine, kao i na samom dočeku 2013., koji je zbog njih potrajao puno, puno dulje. Night In Eighties najbolje ih opisuje, mada im ni izleti u 90-e i nulte nisu strani. Uostalom, subota se već profilirala kao nostalgična 80's večer, ali Prkosna čagica DJ-i pozvat će najplesnije mračne i svijetle momente desetljeća najkreativnije glazbe i najružnijih frizura.

Bit će tu svega, od Depeche Modea, Pet Shop Boysa, Simple Mindsa Nicka Cavea, Kraftwerka, Joy Divisiona preko Billy Idola, Clasha, Davida Bowiea U2-a do Mano Negre, Sex Pistolsa, Ramonesa KUD Idijota, Kawasakija i Lakih Pingvina. Kao i u petak, jabučari koji dođu ispred vrata kluba u razdoblju od 23 sata pa sve do ponoći, imaju besplatan ulaz uz prigodni happy hour Nakon ponoći, ulaznica za prkosnu čagicu iznosit će 25 kuna