MITSKA BIĆA NA SAVSKOM NASIPU

Skunk Anansie asimilirali Marsovce!

29.05.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Mars Festival, koji se ove godine preselio u i oko Močvare na savski nasip, Skunk Anansie lansirao je u orbitu najboljih festivala u Zagrebu. Dogodine bi organizatori mogli tražiti neki još veći prostor, jer ako nastave pozivati ovakve bendove, neće moći izbjeći invaziju Zemljana gladnih vrhunske glazbe

Publiku su u dvorištu Jedinstva oko 18 sati jučer počeli zagrijavati grupe Eskobars, Grad, Father i Quasarr dok se s nasipa slijevala u redovima od desetak metara.

Skunk Anansie držali su publiku u napetosti s kašnjenjem od oko 30 minuta, tako da je s prvim notama i pojavom zanosne Skin koja 'je doletjela' na glomaznim srebrnim krilima, prsnula sva energija nakupljena u iščekivanju.

Njihovi stari hitovi 'Intro' i'Selling Jesus' pokazali su da nakon osam godina pauze nisu nimalo ostarjeli, a što je najvažnije - da imaju entuzijazam koji obećava da će nas još dugo tjerati u prve redove, koje su jučer popunile uglavnom djevojke.

'Drago mi je da vidim toliko djevojaka u publici!' rekla je Skin sa smiješkom i dodala: '...okruženih s toliko dečki.' Budući da smo bili u prvim redovima, vidjeli smo u jednom trenutku da se i Natali Dizdar nekome popela na ramena i u ekstazi pjevala uz Skin.

STAGE-DIVING ZA PAMĆENJE

Skin je komunicirala s publikom kako to rijetki izvođači znaju, šarmirala ih i na kraju se doslovno bacila na njih! Najprije je 'odradila' kratki stage-diving da se 'upozna' s publikom, a pred kraj koncerta gotovo je doslovno zaronila. Dok je uredno nosila svoj mikrofon i pjevala, publika ju je nosila do sredine dvorišta Jedinstva i tonskog pulta iznad kojeg je bila željezna konstrukcija na koju se Skin, naravno, popela. S dva metra visine ponovno se bacila u publiku koja ju je brižno vratila natrag na pozornicu.

Skin je od publike u trenucima tražila da budu glasna pa se pravila da nikako nije zadovoljna, a na trenutke da bude potpuno tiha. Kad je uspjela natjerati gotovo sve da ušute, netko je iz prvih redova doviknuo: 'I love you!' na što je Skin kulerski odvratila: 'There's always one motherfucker!' ili u prijevodu: 'Uvijek bude jedan kurvin sin!'

Skin na rukama zagrebačke publike
KIŠA GRUDNJAKA NA SKIN

Nakon sat vremena 'clit-rocka' - kako je Skin jednom nazvala glazbu koju sviraju i rekla kako je to 'mješavina heavy metala i crnog feminističkog bijesa' - bend se dvaput vratio na bis.

Publika je uglas pjevala 'Happy Birthday' bubnjaru Marku Richardsonu koji je slavio 40. rođendan, a cijeli spektakl snimao je svojom kamerom.

Na posljednjoj i najnovijoj pjesmi 'Because of you' Skin je jedna od brojnih djevojaka u prvim redovima bacila crni grudnjak što je Skin nasmijalo pa ga je stavila oko vrata te ga pred kraj pjesme i vratila vlasnici. Naravno, nakon toga je na pozornicu pao još jedan zeleni grudnjak...

Skin je nekoliko puta rekla da je oduševljena zagrebačko publikom i obećala da će uskoro ponovno doći u Hrvatsku. Sudeći prema reakcijama publike, mogli bi u Zagrebu dobro zaraditi.

FESTIVAL ZATVORILI LET3

Festival se nakon Skunk Anansie premjestio u Močvaru gdje je bila pozornica Muzika na Marsu na kojoj su od 21 sat nastupali The Hendikeps, Hemendex, Vuneny, Atlas Sounds, The Orange Strips i GD2D (Good Day To Die). Tu je pozornicu pred svitanje zatvorio riječki Let3

Net stage u dvorani Jedinstvo bio je rezerviran za elektronsku glazbu, a na njoj su nastupali DJ-i D-Gree, Itch, Rea, Iva Starkova, Kavinsky, Symbolone i oko 4:45 ujutro Boodale.