'ONA' KOJE NEMA

Scarlett Johansson proglašena najboljom glumicom

19.11.2013 u 09:43

Bionic
Reading

Na filmskom festivalu u Rimu Scarlett Johansson pokupila je nagradu za ulogu u filmu 'Ona' redatelja Spikea Jonzea

Spike Jonze vratio se u velikom stilu! Tako je najlakše opisati novi film ovog vrhunskog i originalnog redatelja čiji su filmovi 'Biti John Malkovich' (1999) i 'Adaptacija' (2002) privukli pozornost ne samo filmske kritike, već i šire javnosti. Opisan kao jedan od najoriginalnijih filmova posljednjeg desetljeća, film 'Ona' svakako već sada spada u sam vrh redateljskih ostvarenja ovog istaknutog filmaša. Na popularnoj internetskoj stranici koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika (rottentomatoes.com) film 'Ona' trenutno ima 100 posto pozitivnih kritika, što ove godine nije uspjelo nijednom filmu.

Glavni glumac filma je Joaquin Phoenix, a u sporednim ulogama pojavljuju se Amy Adams, Rooney Mara i Scarlett Johansson. Upravo je potonja ovoga vikenda proglašena najboljom glumicom na netom završenom filmskom festivalu u Rimu, a posebna je zanimljivost to što se prvi put u povijesti dogodilo da nagradu za najbolju glumicu dobiva osoba koja se u filmu uopće ne pojavljuje. Johansson je jedna od glavnih kandidata za nominaciju za istu ulogu za prestižnu nagradu Oscar, a hoće li inače tradicionalna Akademija napraviti presedan – ostaje nam tek vidjeti.

Foršpan filma 'Ona'

Radnjom smješten u bliskoj budućnosti u Los Angelesu, film prati Theodorea Twomblyja (Phoenix), kompleksnog duhovnog čovjeka koji za život zarađuje pišući dirljiva osobna pisma za druge ljude koji mu za taj posao plaćaju. Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigira novi napredni operativni sistem – zapravo samostalna umjetna inteligencija. Nakon što ga pokrene upozna Samanthu (Johansson), bistar ženski glas, pronicljiv, osjećajan i iznenađujuće humorističan. Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu...

Film 'Ona' u distribuciji Continental filma u domaća kina stiže u veljači 2014. godine!