VUKOVAR FILM FESTIVAL

S oskarovca na 'Kenjca'

  • Autor: I. T.
  • Zadnja izmjena 28.08.2009 11:03
  • Objavljeno 28.08.2009 u 10:12
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Četvrtak su na Vukovar Film Festivalu obilježile 'Priče iz zlatnog doba' i oskarovski naslov 'Odlasci' na kraju dana. U petak će vrhunac dana biti projekcija hrvatskog filma 'Kenjac' Antonija Nuića

Četvrtak na Vukovar Film Festu

Vukovarski četvrtak započeo je ispunjenom projekcijom crtanog filma 'Velika avantura malog dinosaura'. Njemački je 'Absurdistan' predstavio djelić suvremene njemačke filmske ponude, a onda je uslijedila konkurencija.

Od filmova u konkurenciji, u četvrtak je prikazan srpski dokumentarac 'Life' koji na šokantan i provokativan način promatra ljudsko tijelo kada ono iziđe iz ovozemaljske upotrebe.

15. SFF

15. SFF

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Priče iz zlatnog doba'

Uslijedio je izvrstan austrijski dokumenatarac 'Uzmimo lov' koji govori o globalnom toku svačijeg novca koji jednostavno ne može raditi sam po sebi kako nas uvjeravaju banke, jer radi stroj, rade životinje i rade ljudi, no ne i novac.

Na šlepu je Eric Ferranti predstavio svoj kratki film 'Riba treba vodu', a Hanno Höfer omnibus film 'Priče iz zlatnog doba'. Tragikomedija o rumunjskoj neslavnoj komunističkoj prošlosti, o snazi suludih direktiva oduševila je vukovarsku publiku.

U srijedu neprikazani kratki film 'Suzuki' prikazan je prije oskarovskog naslova 'Odlasci' iz popratnog programa Svijet. Japanski dobitnik najpoznatije filmske nagrade prikazan je na kraju bogatog vukovarskog dana, a priča o majstoru pogrebne ceremonije tiho je i genijalno zatvorila dan.


Petak na Vukovar Film Festu

15. SFF

15. SFF

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tražeći Erica

Danas Vukovar čeka nova vožnja kroz sedmu umjetnost. Izvrstan njemački naslov Andreasa Dresena 'Oblak 9' o strasti u starijoj životnoj dobi, srpski dokumentarac 'Pričati s prirodom, pričati s Teslom' Dragana Stojmenovića o suvremenom izumiteljskom geniju,  te sjajan njemački dokumentarac 'Gitti' Anne Deutsch, dobitnik nagrade žirija na Berlinaleu.

Navečer na šlepu hrvatska poslastica Antonija Nuića 'Kenjac' te novi film Kena Loacha 'Tražeći Erica' s Ericom Cantonom u sporednoj ulozi.

'Ima komaraca, no više je dobrih filmova, Vukovarci se i dalje u najavama filmova gledaju na velikom platnu i doživljavaju ovacije publike!' kažu organizatori.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!