ASTRO KOMPATIBILNOST

S kim se Ribe najbolje slažu na poslu?

05.03.2016 u 08:00

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođeni najbolji, a u kojima najgori poslovni partneri i suradnici za Ribu? Pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astro kriterij slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu povoljnih, neizvjesnih i nezgodnih poslovnih partnera za vladajući znak

POVOLJAN ODNOS

Ribe i Rak

Kad rade zajedno, oboje postaju jači nego što su kad rade sami ili surađuju s drugim znakovima. Oboje su u većini slučajeva tolerantni i suosjećajni te se međusobno hrabre, tješe i potiču na rad. Iako su oboje tankoćutni sanjari, Rak je praktičniji te će pomoći Ribi da provede zamisli u stvarnost. Razlika je u tome što Rak više štedi, a Riba brže troši.

Ribe i Škorpion

Ovo su dvoje često odlični poslovni partneri. Škorpion može uspješno kontrolirati financijsku stranu i donositi teške odluke dok Ribe mogu donijeti mnogo dobrih ideja za dizajn i oglašivačke kampanje. Suradnici u ovoj kombinaciji mogu godinama raditi u ugodnoj atmosferi, uz stalne pozitivne rezultate.

Ribe i Bik

Vrlo pozitivna kombinacija dvoje ljudi kojima se prilikom prvog susreta čini da se dugo poznaju. Bik je praktičniji, voli činjenice, jasan plan i smjer djelovanja, no ne smetaju ga kreativna lutanja Ribe i intuitivno iščekivanje pravog trenutka za akciju. Ribama godi Bikova postojanost te im pomaže da ne odlutaju predaleko u sanjarenju ili oklijevanju.

Ribe i Djevica

Smušena i rastresena Riba na prvi pogled nije idealan parter za pedantnu Djevicu, no uz malo obostrane prilagodljivosti mogli bi postići uspjeh. Što dulje budu surađivali, to će se više uvažavati pa će s vremenom ovo partnerstvo napredovati: Djevica će biti zadužena za organizaciju i financije, a Riba za kreativni dio posla i smišljanje ideja.

Ribe i Jarac

Iako žive u različitim dimenzijama, zajedno mogu ostvariti značajne poslovne uspjehe. Jarac je praktičan i čvrsto stoji na tlu. Savjestan je i ima snažnu radnu etiku. Ribe su emotivne i pomalo naivne pa nekad olako preuzimaju odgovornost i obaveze. Srećom, tipičan je Jarac moralan pa to neće iskorištavati.


NEIZVJESTAN ODNOS

Ribe i Ovan

Kad se spoje, njihov je odnos često uzajamno koristan unatoč kontrastu temperamenata. Ovan je neposredan i nagao te katkad djeluje ne mareći za posljedice. Ribe su mirnije, promišljenije i često kasne s reakcijama. Ipak, u pravilu se uspijevaju uskladiti i jedno od drugoga izvući ono najbolje.

Ribe i Vaga

Na profesionalnom planu ovaj par može ostvariti solidan uspjeh iako su im različiti stilovi komunikacije. Vaga je konkretnija i realnija od Ribe, čija radna učinkovitost češće ovisi o raspoloženju. Mogli bi odlično surađivati u poslovima na području humanitarnog rada, turizma, lingvistike i pedagogije.

Ribe i Vodenjak

Ovaj dvojac ima visoke kapacitete za suradnju na poslovima od društvenog interesa. Problem u njihovom odnosu može biti sklonost gubitka orijentacije i skretanje sa smjera koji vodi uspješnom okončanju projekta. Potrebno je da im ciljevi, rokovi, pojedinačni zadaci i način rada budu precizno određeni od početka.

Ribe i Ribe

Suradnja dvoje Riba nabijena je rizicima, ali je i puna izvanrednih mogućnosti. Oboje su naglašeno empatični i razvijaju duboko emocionalno razumijevanje. Iako će im na pamet padati originalne ideje i vizije budućeg uspjeha, nedostatak smisla za praktičnost mogao bi ih osuditi na tapkanje u mjestu. U ekipi im je potreban suradnik koji nije vodeni znak.

NEZGODAN ODNOS

Ribe i Blizanci

Jedno će drugo nasmijavati, srditi i zbunjivati. Zajedničke su im točke ćudljivost i predomišljanje pa je malo vjerojatno da će se podudariti u bioritmu i interesima. Blizanac mora paziti da ne povrijedi Ribu, a ona mora biti spremna na nagle promjene planova. Bolje se slažu u situacijama koje ne zahtijevaju veliku odgovornost i preciznost.

Ribe i Lav

Trebat će im vremena da se naviknu na međusobne različitosti. Lav žudi za slobodom da naređuje drugima i sam radi ono što želi. Podatna je Riba naizgled idealan plijen za Lava, no ne dopušta bezgranično izrabljivanje. Tko je podcijenim iznenadit će se kad ona počne pružati otpor.

Ribe i Strijelac

Njihov je poslovni odnos kreativan, ali i pun rizika. Strijelac je vrlo otvoren i rado provodi vrijeme žustro filozofirajući o raznovrsnim temama. Ribe su tihe i osjećajne pa ih Strijelac često nehotice povrijedi previše izravnim naredbama ili kritikama. Ipak, Strijelac se znade iskupiti širenjem dobrog raspoloženja, pa će mu Riba oprostiti.