AZIJSKI GLAZBENI INTELEKTUALAC

Rustam Ospanoff gostuje u tvornici Katran

12.03.2013 u 10:16

Bionic
Reading

Rustam Ospanoff nastupit će u subotu, 16. ožujka, po prvi put u Hrvatskoj, a miks pult dijelit će s hrvatskim DJ-evima sličnog kalibra: Eddyjem Ramichem i Majom Milich. Ovaj događaj održat će se u prostorima tvornice Katran/foto studio Museum, Radnička cesta 27, s početkom u 22 sata

Rustam Ospanoff je jedna od najznačajnijih DJ figura u Kazahstanu i cijeloj središnjoj Aziji te glavni i odgovorni za najveći festival na tom području – Jazzystan. Ovaj glazbeni intelektualac je toliko 'uronjen' u glazbu da ga i kazahstanski i strani stručnjaci smatraju jednim od najboljih svjetskih glazbenih umova. Međunarodni ugled stekao je stotinama suradnji koje napravio s glazbenicima i DJ-evima u SAD-u, Europi, Japanu i drugdje. Njegov rad na kazahstanskoj glazbenoj sceni doveo ga je do radio stanice 102,2 Energy FM gdje danas radi svoj posao iz snova.

Za Rustama kažu da je azijski Gilles Peterson zbog svoje posvećenosti i strasti koju gaji prema kvalitetnoj glazbi. Kako bi doveo u Kazahstan najsvježije zvukove iz drugih zemalja, a ujedno pokazao razvitak talenata u Kazahstanu, pokrenuo je 2009. festival Jazzystan na kojem se glazba kreće daleko izvan jazza. Rustam se odlučio na ime Jazzystan, jer je jazz utjecao na brojne žanrove.

Festival je ugostio preko sto imena kao što su Jamiroquai, Jazzanova Live feat. Paul Randolph Live, Marcos Valle, Shuya Okino Live Set feat. N’Dea Davenport (Brand New Heavies) & Navasha Daya (Fertile Ground), Gilles Peterson, Earl Zinger LEFTO, Rainer Trueby, OMAR i brojni drugi.

Ulaznice za zagrebački nastup Rustama po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti na ulazu, a da biste mogli ući na event, potrebno je rezervirati svoje mjesto na mail photo.studio.museum@gmail.com