ROKAJ FEST 2012.

Rokaju i Lagwagon i Enter Shikari

02.02.2012 u 10:14

Bionic
Reading

Na ovogodišnji Rokaj fest dolaze skate punk legende Lagwagon i fantastični nu hard core electro kvartet Enter Shikari koji će prvi put nastupiti u Hrvatskoj

Nakon potvrda TBF-a, Slayera, Mastodona i Gojire, na Rokaj fest dolaze i skate punk legende Lagwagon i fantastični nu hard core electro kvartet Enter Shikari koji će prvi put u Hrvatskoj nastupiti upravo na Rokaj festu.

Lagwagon je bend s desetak izdanja u svojoj karijeri, koji se sredinom 90-ih rastao s tada izrazito popularnom scenom predvođenom Offspringom, Green Dayem, Rancidom i mnogim drugima. Nikada nije potpisao za major label, a tijekom karijere više su se puta razilazili ili uzimali duže pauze. Godinu 2012. Lagwagon planiraju provesti svirajući nekoliko turneja koje uključuju američku i europsku, a upravo na ovoj drugoj dolaze i u Zagreb na Rokaj fest. Sjajna vijest za veliku domaću bazu fanova kalifornijskog melodičnog punka.

Enter Shikari su fantastični Britanci koji u svojoj glazbi kombiniraju post hard core i alternativni metal s elektronikom, dubstepom i drum’n’basom, a na Rokaj fest 2012. dolaze odsvirati svoj premijerni nastup na ovim prostorima. Bend čiji je posljednji album ‘A Flash Flood Of Colour’ nakon izlaska 16. siječnja gotovo cijeli tjedan sjedio na vrhu liste najprodavanijih albuma u Britaniji, ostavljajući iza sebe izvođače poput Adele i Coldplay, slovi za jedan od najboljih live bendova na sceni trenutno, a dosad su se u karijeri okitili između ostalih i s nekoliko nagrada NME, Kerrang i RockSound.

ULAZNICE
Prodaja ulaznica za Rokaj fest započela je u petak, 27. siječnja, kada su u prodaju puštene festivalske ulaznice po cijeni od 170 kn. Time Rokaj i dalje drži tradiciju najpristupačnijeg festivala u regiji, a fanovi će promotivne dvodnevne festivalske ulaznice po 170 kn moći kupiti do četvrtka, 9. veljače.

Od petka, 10. veljače, zaključno s četvrtkom, 23. veljače, dvodnevna ulaznica iznosit će 190 kn, a od 24. veljače počinje razdoblje s cijenom od 230 kn za dva dana festivala.

Lagwagon