NAGRADA OD BRAČKOG KAMENA

Rogeru Watersu uručen Porin za posebna postignuća u glazbi

14.04.2011 u 11:23

Bionic
Reading

Institut hrvatske glazbe i Diskografska nagrada Porin u srijedu, 13. travnja 2011. prije rasprodanog koncerta u zagrebačkoj Areni Rogeru Watersu su dodijelili Porin za posebna postignuća u glazbi

'To je novitet unutar sustava naše najuglednije glazbene nagrade i prvi takav Porin dodijeljen nekom stranom glazbeniku izvan glasačkih kategorija. Glazbeni rad Rogera Watersa inspiracija je glazbenicima cijelog svijeta, pa tako i Hrvatske. Zato je odluka o ovom iznimnom Porinu bila jednoglasna', rekao je tom prilikom Siniša Bizović, direktor Diskografske nagrade Porin.

On je uoči koncerta 'The Wall' i uručio nagradu 68-godišnjem Rogeru Watersu, jednom od osnivača i najplodnijem autoru legendarnog Pink Floyda. Na dodjeli su bili i predstavnici Menarta, diskografske kuće koja zastupa Sony Music, label Rogera Watersa, koji su u dogovoru sa Sony Musicom te menadžmentom Rogera Watersa organizirali dodjelu Porina.

'Jako mi se sviđa Porin, nosim ga kući gdje ću ga pažljivo čuvati. Ovo je velika čast, zahvaljujem svim ljudima u Hrvatskoj', rekao je slavni glazbenik tom prilikom i požurio na pozornicu.

'The Wall' je jedan od antologijskih albuma Pink Floyda. Objavljen 1979. godine, do danas je prodan u više od 25 milijuna primjeraka. Zato je teško i zamisliti bolje otvaranje sezone dodjele naše diskografske nagrade, koja se nastavlja 9. svibnja u zagrebačkoj KD Vatroslav Lisinski. Na priredbi Porin Classic bit će dodijeljene nagrade u 11 kategorija klasike i jazza te Porin za životno djelo violinistu, maestru Josipu Klimi

Na svečanoj završnoj dodjeli nagrade 15. svibnja u Biogradu na Moru Porin za životno djelo dobit će i velikan naše zabavne glazbe Drago Diklić. Tad ćemo doznati i pobjednike u preostalim kategorijama, uključujući onu za hit godine, o kojoj odlučuju glasovi publike.