RYKARDA PARASOL

Rock noir diva iz San Francisca u zagrebačkoj Močvari

30.04.2014 u 15:18

Bionic
Reading

Često opisivana kao glazbeni spoj Nick Cavea i PJ Harvey, uspoređivana s Nico and the Velvet Underground i Johnny Cashom, Rykarda Parasol stvara glazbu, isprepletene niti i priče pune sirovih, mračnih i iskrenih tekstova, punu dubljeg značenja i melankolične atmosfere. Svoj treći studijski album 'Against The Sun' izdaje prošle godine za EMI Music Poland a u sklopu promotivne europske turneje nastupa 8. svibnja u Klubu Močvara

Već cijelo desetljeće Rykarda Parasol kreira svoj vlastiti glazbeni izričaj, vlastite pjesme koje istovremeno i producira, koje zrače i vibriraju visoko stiliziranom audio-vizualnom estetikom dok vlastiti mračan zvuk sama opisuje kao rock noir, koji kao i film noir jest stilizirano dramatičan, oštar u svom cinizmu i psihologiji te ispunjen nepredvidivim preokretima.

U diskografiji do sada ima izdan debi album 'Our Hearts First Meet' iz 2006. godine, drugi studijski album 'For Blood And Wine' iz 2009. godine, aktualan i treći album 'Against The Sun' iz 2013. godine, split singl sa Mister Loveless iz 2010. godine te fantastičan 'Heart & Soul' EP iz 2012. godine koji je snimila zajedno sa Poljskom supergrupom sastavljenom od članova bendova 2Cresky, The Shipyard i L.Stadt

 


Audio-vizualan kolektiv djevojaka koji volimo a koje su nedavno fantastično otvorile za Wooden Shjips, kvartet Žen i njihov kraut, post, math i psychedelic rock, nakon uspješne europske turneje 'Poseban slučaj 2013' gdje su nastupale sve od Slovenije do Švedske, vraća se u Klub Močvara i otvara ovu neobično-suludu glazbenu večer.

Žen 2009. godine osnivaju Eva Badanjak (gitara, vokal, klavijature), Sara Ercegović (bubnjevi, sintesajzeri, vokal), Ivona Ivković (bas gitara, sintesajzeri, vokal) i Tanja Minarik (vizualizacije). Debi album 'I onda je sve počelo', kritika proglašava jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja, a Žen itekako obećava za i odvodi u budućnost.

Ulaznice u pretprodaji nalaze se po 45 kuna, a na dan koncerta po 60 kuna. Kupiti ih možete u sustavu Entrio te na svim službenim predprodajnim lokacijama.

329420,329406,329118,328721