KRENULA HLAPIĆOMANIJA

Rijetko viđena gužva na premijeri 'Šegrta Hlapića'

06.11.2013 u 00:06

  • +17

Poznati na premijeri filma Šegrt Hlapić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

U utorak, 5. studenog, u CineStaru Branimir centra premijerno je prikazan film 'Šegrt Hlapić' Silvija Petranovića, nastao na temelju slavnog romana Ivane Brlić Mažuranić o još slavnijem naslovnom liku

Točno stotinu godina nakon što je ugledao svijet na papiru, Šegrt Hlapić oživio je na velikim platnima, i to zahvaljujući Silviju Petranoviću, koji potpisuje scenarij i režiju. Taj događaj koji vrhunce naše dječje književnosti širi na filmsku umjetnost u utorak su na premijeri uveličali brojni veliki i mali zaljubljenici u Hlapića i rukopis Ivane Brlić Mažuranić. O kojoj količini ljudi je riječ govori činjenica da su sva tri premijerna kina u CineStaru Branimir centra bila dupkom puna i prepuna te su neki gledali slavnog malca na stepenicama.

Među znanim i neznanim gledateljima našao se veliki broj filmaša, od redatelja Zrinka Ogreste i Vinka Brešana preko glumaca Bojane Gregorić Vejzović, Nataše Janjić, Perice Martinović, Renea Bitorajca, Gorana Grgića, Enisa Bešlagića i drugih, ali i pjevača Davorina Bogovića i Renata Metessija, Ronalda Brausa, Matije Vuice i Jurice Popovića.

Šlag na tortu činila je, naravno, ekipa filma predvođena Silvijem Petranovićem. Publici su se, između ostalih, naklonili Milan Pleština, Bojan Navojec i Hristina Popović, Špiro Guberina, Kristijan Ugrina i zvijezde filma Mile Biljanović i Ena Lulić.

Film u redovnu kino distribuciju stiže u četvrtak, 7. studenog, a dotad čitajte i gledajte na tportalu videintervjue s Hlapićem i Gitom, odnosno Miletom i Enom te crnim čovjekom Milanom Pleštinom