14. STUDENOG

Riječki Jonathan stiže u zagrebački klub Sax!

15.10.2015 u 14:46

Bionic
Reading

Riječki indie rock bend Jonathan svoj posljednji zagrebački nastup prije objave novog materijala održat će u klubu Sax u subotu, 14. studenog

Nastupnim singlom 'Maggie' i debitantskim albumom 'Bliss', riječka grupa Jonathan digla je proteklu godinu i pol rijetko viđenim hypeom na ovm područjima. Ulaskom fenomenalne petorke na scenu sredinom prošle godine krenuo je val, prvo na lokalnoj razini, a onda polako i u ostatku države. Nastupni EP 'Jonathan', u prvi plan je gurnuo 'Maggie', mada otpjevanu na engleskom (kao i ostatak materijala), sigurno jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja posljednjih 5-6 godina.

Iskustvo koje su članovi Jonathana upijali svirajući po poznatim riječkim bendovima, ali i evidentna naslušanost i individualne autorske kvalitete rezultirali su s četiri pjesme koje se mirne duše mogu staviti u repertoar bendova poput Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić - višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.

Album 'Bliss' objavljen je 19. svibnja na Bandcamp stranici Jonathana i do danas je skinut više od 10 tisuća puta. Tome su pomogli odlični singlovi 'Communicate!' i 'Pictures' zahvaljujući kojima je bend prošao cijelu regiju. U 2014. godini iza njih su,
između ostalog, nastupi u Splitu, Puli, Vinkovcima, Beogradu, Tučepima, dva rasprodana koncerta u Palachu, premijerni dolazak na Pozitivan koncert, podrška Editorsima i rasprodan Mali pogon Tvornice. Sve to skupa 'pojačano' nedavno rasprodanim solo koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacijom za Novog izvođača godine na 22. Porinu. Usporedo sa svirkom u Tvornici bend je izbacio maxi singl “Getting Closer Is Keeping Us Apart” te dao čak 4 pjesme za dokumentarno – igrani film “Ja sam ljubav”.

Ulaznice su u prodaji od 16. listopada po cijeni od 40 kuna u pretprodaji, odnosno 60 kuna na dan koncerta, a mogu se kupiti na blagajni Saxa u Palmotićevoj ulici. Broj ulaznica po koncertu je limitiran.

Više informacija se može dobiti na broj telefona 01 / 4872 836 ili na web siteu kluba - sax-zg.hr.