CHRISTIAN BALE:

'Riječima ne mogu izraziti užas koji osjećam'

23.07.2012 u 15:48

Bionic
Reading

Anne Hathaway, Christian Bale i Joseph Gordon-Lewitt privatnim su se avionom vratili u Los Angeles nakon što je nakon tragičnog događaja u Coloradu otkazana pariška premijera 'Vitez tame: Povratak'. Hathway i Bale izrazili su sućut obiteljima žrtava maskara u gradiću Aurora

Sve troje glumaca izgledalo je ožalošćeno dok su se ukrcavali u privatni zrakoplov na pariškom aerodromu, piše Daily Mail.

Govoreći prvi put otkako je James Holmes u kinu u gradiću Aurora na ponoćnoj projekciji 'Batmana' ubio 12, a ranio 58 ljudi, Christian Bale dao je izjavu u kojoj suosjeća sa žrtvama i njihovim obiteljima. 'Riječima se ne može izraziti užas koji osjećam. Ne mogu niti pomisliti koliku bol i tugu osjećaju žrtve i njihovi voljeni, ali moje srce je s njima', rekao je Bale.

'Srce me boli zbog život oduzetih i promijenjenih ovim strašnim besmislenim činom', izjavila je Anne Hathaway u kratkoj izjavi. 'Nemam riječi kojima bih izrazila svoju tugu. Moje misli i molitve su sa žrtvama i njihovim obiteljima.'

Osim pariške premijere, Warner Bros je otkazao i zakazane premijere u Meksiku i Japanu te potvrdio da iz poštovanja prema žrtvama neće objavljivati rezultate filma na kinoblagajnama. Ranije je studio objavio da će iz trailera izbaciti scene s oružjem. Šefovi studija sastali su se već u petak kako bi raspravili sljedeće poteze, a TMZ javlja da je Warner Bros suočen s rizikom da izgubi milijune na filmu od kojeg se očekivala rekordna zarada.

Izjave glumaca dolaze nakon što je redatelj 'Viteza tame' Christopher Nolan u četvrtak navečer progovorio o masakru.

Opisujući ubojstva kao besmislenu tragediju, britanski redatelj nazvao je napad nepodnošljivim divljaštvom. Nazivajući kino svojim domom, 41-godišnji redatelj izjavio je kako ga je uništila spoznaja da netko želi uništiti tako nevino mjesto nade.

U subotu je Nolan u ime glumaca i ekipe filma izrazio sućut obiteljima žrtava. 'Želio bih izraziti našu duboku tugu zbog besmislene tragedije koja je pogodio cijelu zajednicu grada Aurora. Vjerujem da filmovi pripadaju jednoj od najvažnijih američkih umjetničkih formi, a zajedničko iskustvo gledanja priče koja se odvija na velikom platnu važna i lijepa razonoda', izjavio je Nolan.