ASTRO PROFIL

Ribe objedinjuju osobine svih znakova

03.03.2016 u 10:46

Bionic
Reading

Ribe su vodeni znakovi koji pripadaju Neptunu i Jupiteru, a nalaze se u potpunoj suprotnosti Djevicama

Vlada: od 19. veljače do 20. ožujka (datumi mogu varirati od godine do godine)
Element: voda
Kvaliteta: promjenjiva
Vladari: Neptun, Jupiter
Srodna kuća: dvanaesta
Suprotan znak: Djevica
Dan u tjednu: četvrtak
Dijelovi tijela: stopala
Životinje: vidra, čaplja, dupin, pliskavica, ribe, vodozemci, školjke
Biljke: ljubičica, ljiljan, bosiljak, matičnjak, žalfija, klinčić, limun, lopoč, trska
Boje: morsko zelena, tamno plava, ljubičasta
Metali i kamenje: srebro, platina, mjesečev kamen, ametist, tirkiz, žad
Gradovi: Sevilla, Monaco, Varšava, Jeruzalem, Aleksandrija, Sacramento
Države: Portugal, Egipat, Maroko, Gana, Samoa


Riba je znak vodenog elementa i promjenjive kvalitete, kojim vladaju Neptun i Jupiter. Bog mora i oceana Neptun dodijeljen je Ribama kao vladar, jer duboke emocije koje ovaj znak gaji za cijelo čovječanstvo podsjećaju na oceane koji prekrivaju planet.

Ribe s Blizancima, Djevicom i Strijelcem spadaju u promjenjive znakove, one koji vladaju u zadnjih mjesec dana godišnjih doba. Promjenjiv u astrološkom smislu znači onaj koji s kojim se mijenjaju godišnja doba, ali i onaj tko je emocionalno nestabilan - poput pripadnika tih znakova.

S vladavinom Riba ne završava samo godišnje doba zime, nego i cijeli zodijački ciklus. Astrolozi kažu da Ribe objedinjuju osobine svih prethodnih jedanaest znakova. Na proljetni ekvinocij počinje vladavina Ovna i novi ciklus od dvanaest znakova.

Prirodni uvjeti ribljeg razdoblja, kao što su mlake temperature, visoka vlaga, česte kiše i topljenje snijega odražavaju se na rođene u ovom znaku tako što ih čine duboko emotivnima, ćudljivima i nepredvidljivima.

Iskusni astrolozi mogu lako prepoznati Ribu po njenom sanjivom pogledu, usponima i padovima raspoloženja, izbjegavanju davanja konkretnih odgovora i snažnoj pristranosti ili odbojnosti koje gaje prema raznim idejama i vrijednostima.

Osim mekanih i povodljivih, postoje i agresivne i krvoločne Ribe - baš kao u svijetu vodenih životinja koje ih simboliziraju. Stoga, oprez: vaša ribica može izgledati pitomo, ali imati zubalo i apetit poput piranje!