LJUDOŽDER VEGETARIJANAC

Rene Bitorajac osvojio prestižnu nagradu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.11.2012 13:28
  • Objavljeno 19.11.2012 u 13:28
Ljudožder vegetarijanac

Ljudožder vegetarijanac

Izvor: tportal.hr / Autor: havc.hr

Rene Bitorajac proglašen je najboljim glumcem na 12. izdanju Festivala mediteranskog filma u Bruxellesu za glavnu ulogu u filmu 'Ljudožder vegetarijanac' redatelja Branka Schmidta, a 'Parada' Srđana Dragojevića osvojila je Nagradu publike

Na Festivalu mediteranskog filma u Bruxellesu Rene Bitorajac osvojio je nagradu za najboljeg glumca u filmu 'Ljudožder vegetarijanac' redatelja Branka Schmidta. Riječ je o adaptaciji istoimenog romana Ive Balenovića u kojoj je Bitorajac odigrao naslovnu ulogu bešćutnog i amoralnog liječnika koji ne preže ni pred čime kako bi ostvario svoje ciljeve. Radi se o Bitorajčevoj drugoj međunarodnoj glumačkoj nagradi za ovaj nastup (nedavno je proglašen najboljim glumcem na Fantastic Festu u Austinu u Teksasu), a i na Festivalu igranog filma u Puli osvojio je Zlatnu arenu za najboljeg glavnog glumca.

Bruxelleska publika inače je upoznata s radom Branka Schmidta i Renea Bitorajca. Schmidt se 2010. godine na ovome festivalu predstavio s Metastazama, koje su mu donijele i Posebnu nagradu žirija, a i u tom filmu Bitorajac je odigrao jednu od četiri glavne uloge.

Nagradu za najbolji film na Festivalu mediteranskog filma u Bruxellesu osvojili su 'Božji konji (Les chevaux de dieu)', dok su posebnu nagradu žirija osvojila 'Djeca' Aide Begić. 'Ljudožder vegatarijanac' za istu nagradu natjecao se s još 10 filmova, među kojima je bila i hrvatska manjinska koprodukcija i regionalni kinohit 'Parada', koji je osvojio Nagradu publike. Oba filma sufinancirana su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!