'BAŠ MI JE DRAGO'

Remi otkrila zašto joj je Rozga potpisala Porin

24.03.2016 u 08:55

Bionic
Reading

Pri uručenju jednog od dvaju Porina na nedavno održanoj dodjeli u Splitu, članovi grupe Elemental nisu skrivali iznenađenje što su upravo oni dobili kipić, a kad im je jedan uručila Jelena Rozga, pjevačica grupe Mirela Priselac Remi kolegicu je tražila da joj se potpiše na statuu. Remi nam je otkrila zašto je napravila tu gestu i izjavila kako će kipić s potpisom splitske pjevačice više vrijediti

Dobrodošla je promjena na popisu ovogodišnjih dobitnika Porina grupa Elemental koja je odnijela nagrade u kategorijama Pjesme godine i Najbolje izvedbe grupe za stvar naziva 'Goli i bosi'. Budući da su postali nezavisni izdavači te su sami objavili svoj album, ova nagrada ima im posebnu težinu.

'Ma što god svi pisali i govorili o Porinu, jako puno nam znači što smo ove godine dobili te dvije nagrade. Imali smo dosta uspjeha na radiostanicama pjesmom 'Goli i bosi', ali nismo se nadali da bismo mogli potegnuti čak za pjesmu godine. Za izvedbu grupe s vokalom smo se koliko-toliko nadali. Dapače, bili smo razočarani što se ta kategorija ne proglašava u glavnom programu nego je smještena u pretprijenos. Ali da obje nominacije prođu, tome se nismo nadali. Puno to znači jer nam daje neku potvrdu da smo sve dobro napravili. Nije nam bilo svejedno kako će pjesma proći. Ona je morala probiti led i najaviti izlazak albuma 'Tijelo'. Pjesma je malo netipična za naš prijašnji zvuk i stvarno smo bili na iglama kada smo je objavili gledajući kakvu će prođu imati', rekao nam je Luka Tralić Shot, jedan od osnivača Elementala u kojem djeluje kao MC i koautor tekstova.

Kad su pročitali da su oni dobitnici Porina, bili su vidno iznenađeni. Shot nam je ispričao i zašto.
'Ma nismo ni u snu mogli zamisliti da dobijemo Porin za pjesmu godine! Pa u konkurenciji su bili, među ostalima, Grašo i Massimo kojima su se pjesme vrtjele brutalno puno po radijima, koji pune ozbiljno velike dvorane. Kako je to Remi negdje rekla, ovo je bila borba Davida i Golijata! Mi nismo ni pomišljali da u toj kategoriji možemo osvojiti. Nismo se ni pripremili za zahvalu bitnim ljudima koji su nam pomogli. Ma ništa! Zato je bio golem šok kada su baš nas pročitali', kaže glazbenik.


Remi će s ostatkom benda dobivanje Porina proslaviti na nekom od koncerata

Osvajanje Porina, otkrivaju, proslavili su u dobru društvu.
'Bili smo kratko na after partyju Porina, ali smo onda pobjegli u To je to u centru Splita, s frendom. Trebalo nam je da saberemo dojmove, sami. Kako ostatak benda nije bio na dodjeli, s njima smo pikali poruke na WhatsAppu. Baš su mi nedostajali, da nagradu zajedno proslavimo. No nadoknadit ćemo slavlje na nekom koncertu, kad smo na okupu', izjavila je Remi.

Iako se svojedobno pisalo da je popljuvala pjesmu 'Nirvana' zbog šovinističkog teksta te je Jelenu Rozgu je, dok im je uručivala Porin, zamolila da im se potpiše na kipić, mnogi su tu gestu protumačili kao provokaciju. Remi tvrdi da nema nikakav problem sa Splićankom.

'Po stoti put – sukob na razini Remi - Rozga smislili su mediji kojima je trebao kratki naslov. Nemam ništa protiv Jelene Rozge, ona je velika radnica, stalno djeluje, nastupa, vidi se da su tu uloženi velik trud i predanost. Ja sam na svom facebook-profilu prije tri godine komentirala mizogine tekstove Vjekoslave Huljić. Sve ostalo ste sami smislili. I baš mi je drago da je potpisala Porin, o čemu biste vi pisali da vam nismo izvukli zeca iz šešira? Imam ja još facebook-statusa, ako vam usfali inspiracije', rekla je kroz smijeh.


Grupa Elemental nedavno je proslavila 18 godina postojanja