MARKO TOLJA

'Raspoloženje mi podiže dobro društvo i obitelj'

11.05.2015 u 11:06

Bionic
Reading

Riječki kantautor Marko Tolja promovira svoj novi singl i videospot 'Za sreću drugo ime'. Tom pjesmom publici, kaže, želi vratiti optimizam, pozitivu i veselje

'Predrag Martinjak Pegy autor je glazbe, teksta i aranžmana za vrlo lijepu, pozitivnu proljetnu pjesma koja je dobila i takav spot koji su radili dečki iz Izum produkcije. Pokušali smo spotom donijeti dobru atmosferu, a pojavljuje se u njemu i mlada manekenka Paula Puškaš koja glumi moju odabranicu. Mnogi mi govore kako smo pogodili s pjesmom jer podiže raspoloženje', pohvalio se Marko Tolja. Kaže kako mu raspoloženje uvijek podižu sunce i more, dobro društvo i obitelj.

Kad bira glazbenike i autore s kojima će raditi, bitno mu je da se prepoznaju.
'Najvažnije mi je da s tim s kojim ću nešto raditi kliknemo po energiji. Da smo sličnog senzibiliteta', rekao je glazbenik kojeg nazivaju hrvatskim Frankom Sinatrom.

Svoje druge umjetničke afinitete kao što je tehničko crtanje u posljednje je vrijeme zapostavio.
'Okupiran sam u zadnje vrijeme instrumentima. Vježbam klavir koji sam zapostavio, a uhvatio sam se i sviranja gitare. Sad se najviše bavim usavršavanjem svojih instrumentalističkih talenata', kaže Marko. Osim toga, kad god može čita knjige.

'Trenutno čitam biografiju Olivera Dragojevića autora Zlatka Galla koja me jako zaintrigirala. Iako Olivera znam i privatno i uglavnom već sve znam sve o njemu, činilo mi se da moram pročitati cijelu biografiju svog uzora', otkrio je. O svojoj biografiji još ne razmišlja jer smatra da se time treba baviti pred kraj karijere ili života. Sada je u Zadru gdje će se tjedan dana odmarati.

'Plovit ću Jadranom dok još nije krenula sezona kad ima puno ljudi. Uživat ću sad dok je malo mirnije', rekao je Marko. Uskoro ga očekuje nastup s grupom Swingers, a imat će i aktivno koncertno ljeto.