ŠESTI PO REDU

Raspisan natječaj za Vukovar film festival

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.08.2012 11:42
  • Objavljeno 17.08.2012 u 11:42
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 6. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja koji će se održati od 22. do 26. kolovoza

Raspisan je natječaj za 6. Vukovar film festival, a u konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina. Uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju – Bosna i Hercegovina te Češka.

Svaki autor u službenoj konkurenciji može imati samo jedan film. Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2010. Filmovi moraju biti titlovani na engleskom jeziku. Filmove za selektora treba slati isključivo u DVD formatu. Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi DVD-i moraju biti ispravno označeni 'naljepnicama' sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom, treba sadržati čitko popunjenu prijavnicu, životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući popis nagrada. Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 15. srpnja 2012. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala.

Dijele se tri nagrade: nagrada za najbolji dugometražni film (otkup prava za distribuciju), nagrada za najbolji kratkometražni film (500 eura) te za najbolji dokumentarni film (1000 eura).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi