NOVO, NOVO VRIJEME

Raspisan natječaj za novo vodstvo Pule

23.01.2014 u 17:19

Bionic
Reading

Ministarstvo kulture objavilo je u četvrtak, 23. siječnja, javni poziv 'radi prikupljanja prijava kandidata za imenovanje predsjednika i člana Umjetničkog savjeta Pulskoga filmskoga festivala'

U 'javnom pozivu za predlaganje kandidata za predsjednika i jednog člana Umjetničkog savjeta Pulskoga filmskoga festivala', objavljenomu četvrtak, 23. siječnja na stranicama Ministarstva kulture, stoji sljedeće (točke donosimo u cijelosti):

1. Na temelju članka 5. stavka 2. Pravilnika o statusu i financiranju Pulskoga filmskog festivala (Narodne novine, broj 5/2014), Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv radi prikupljanja prijava kandidata za imenovanje predsjednika i člana Umjetničkog savjeta Pulskoga filmskoga festivala.

2. Predsjednika i člana Umjetničkog savjeta imenuje ministar kulture iz reda istaknutih filmskih stručnjaka. Mandat predsjedniku i članu Umjetničkog savjeta traje tri godine.

3. Prijedloge mogu dostaviti udruge i pojedinci koje se bave audiovizualnom djelatnošću.

4. Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objave ovog Javnog poziva na mrežnim stranicama Ministarstva kulture.

5. Prijave, uz koje se obvezno prilaže životopis i dokaz o ispunjavanju uvjeta iz ovoga Javnog poziva, podnose se na sljedeću adresu:

Ministarstvo kulture
Runjaninova 2
10000 Zagreb
s naznakom: 'Prijava kandidata za predsjednika i člana Umjetničkog savjeta Pulskoga filmskoga festivala'.

Početkom prosinca Ministarstvo kulture je otvorilo online savjetovanje o nacrtu Pravilnika o statusu i financiranju Festivala igranog filma u Puli. Po novom pravilniku proizašlom iz savjetovanja umjetničkog ravnatelja zamijenit će Umjetničko vijeće od tri člana, odnosno predsjednik i dva člana Vijeća.

Kako stoji u Pravilniku o statusu i financiranju Pulskoga filmskog festivala, ažuriranom 15. siječnja, predsjednika i jednog člana Umjetničkog savjeta bira ministar kulture, 'iz redova istaknutih filmskih stručnjaka na temelju javnoga poziva upravo objavljenoga na mrežnim stranicama Ministarstva kulture', dok drugog člana Savjeta 'ministar kulture imenuje iz redova istaknutih filmskih stručnjaka na prijedlog gradonačelnika Pule, koji se utvrđuje na temelju javnoga poziva objavljenoga na mrežnim stranicama Grada Pule'. Mandat članovima Umjetničkoga savjeta traje tri godine.