TREĆI POSJET U GODINU DANA

Ralph Fiennes uživa u Beogradu

23.02.2010 u 11:13

Bionic
Reading

Cijenjeni engleski glumac već nekoliko dana boravi u Beogradu, gdje će snimati i svoj prvi film koji potpisuje kao redatelj, 'Coriolanus'

Kao i prošle godine, Fiennes je bio počasni gost međunarodnog filmskog festivala FEST te se ukazao na novinarskoj projekciji filma 'Libanon', prošlogodišnjeg osvajača Zlatnog lava u Veneciji.

Fiennes je viđen i na koncertu Beogradske filharmonije kojom je dirigirao Zubin Mehta, kojemu su prisustvovali i mnogi drugi uglednici, među ostalima i predsjednik Srbije Boris Tadić.

Inače, Fiennes je protekle godine već dva puta boravio u Beogradu, gdje provodi pripreme za snimanje svog redateljskog prvijenca, adaptacije Shakespearove tragedije u kojoj će igrati i neki poznati srpski glumci poput Slavka Štimca. Prilikom prethodnog boravka dogovorio je s ministrom unutarnjih poslova Ivicom Dačićem i logističku potporu srpske policije za snimanje filma.

Direktor FEST-a Miloš Paramentić najavio je da bi, ukoliko Fiennesov film bude završen do kraja godine, njegova premijera mogla biti održana na idućem izdanju festivala.