5. LISTOPADA

Quasarr u Tvornici kulture

02.10.2012 u 08:37

Bionic
Reading

Hvaljeni riječki sastav Quasarr u petak, 5. listopada, dolazei u Mali pogon zagrebačke Tvornice kulture održati svoj dugoočekivani samostalni klupski koncert

Quasarr je nastao početkom 2000. kada bilježi svoje prve nastupe svirajući repertoar dijelom autorskih pjesama i obrada. Nakon toga daje naglasak isključivo autorskom radu te snima niz demo materijala i nastupa po važnijim klubovima u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Puli, kao i u Sloveniji. Prekretnicu predstavljaju nastupi u polufinalu i finalu projekta 'Inkubator - Aquarius Records' u zagrebačkom klubu Aquarius koji bend etabliraju u glazbenim krugovima i pred publikom. Drugim mjestom na festivalu bend je predstavio novi prepoznatljivi zvuk i zadobio interes izdavača.

Od 2004. sve kreće iznova i to u novoj postavi, uz stari autorski duo Frank - Štok. Prvi singl 'Ti', s albuma prvijenca, tada je bio najizvođenija pjesma godine na mnogim radiopostajama u državi, a sličan uspjeh ponovio je i single 'Propaganda' s drugog istoimenog albuma.

U posljednjih nekoliko godina grupa Quasarr svirala je na većini regionalnih festivala dijeleći pritom pozornicu s imenima kao što su Morcheeba, Klaxons, Skunk Anansie i mnogi drugi.

Materijale s oba albuma Quasarr će predstaviti ovog petka zagrebačkoj publici, a upad je svega 20 kuna u pretprodaji, odnosno 30 kuna na vratima kluba na dan nastupa.