TVORNICA IMA PLAN

Public Image Limited kao vrhunac koncertne sezone

01.03.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Da tvornice u Hrvatskoj rade kao što radi Tvornica kulture, koja je danas najavila svoj plan programa do srpnja ove godine, ne bismo znali što je to recesija. U slijedeća četiri mjeseca dolaze nam Public Image Limited, Slayer, Jessie Ware, Joe Satriani, Down, Discipl A Kitschme, Chrysta Bell, Less Than jake, The Jim Jones Revue, Van Gogh…a to je samo jedan dio izvođača koji dolaze dok nova atraktivna imena tek trebaju biti potvrđena.

Na današnjoj press konferenciji održanoj u Tvornici kulture u Šubićevoj ulici, predstavljen je plan za razdoblje od ožujka do srpnja 2013. Godine pod simobličnim nazivom 'Tvornica ima plan'. Uz doista nesvakidašnje velik interes medija, marljiva ekipa okupljena u Tvornici kulture predvođena PR-om Tvornice Sanjinom Đukićem, pokazala je i dokazala dogovorenim sadržajem, da je Tvornica kulture, bez premca, vodeći klub u regiji. Kako po samom programu, održanom i najavljenom, tako i po broju posjetitelja, profilu i veličini izvođača, te samoj kvaliteti programa. Plan za prvu polovicu 2013. Godine predstavljen je kroz tri točke: Tvornica kulture uživo (više od 30 dogovorenih koncerata i partyja, hrvatski, regionalni i internacionalni bendovi, gostovanja nekih od najvećih imena u povijesti glazbe, koncerti u organizaciji partnera i Tvornice, potom Tvornica kulture i subkulturni azil, te Tvornica kulture i prijatelji.

Dakako, najzanimljiviji dio odnosio se na najavu gostovanja u slijedeća četiri mjeseca među kojima svakako treba izdvojiti Public Image Limited pod vodstvom legendarnog Johnya Lydona poznatog i kao Johnny Rotten, potom Jessie Ware čije gostovanje je predstavila Maja Valjak ispred Menart Booking and Promotion agencije, pa jedan od rijetkih klupskih koncerata stadionskih metal velikana grupe Slayer, povratak death metal grupe Sabaton, Down, Joe Satriani, uvijek obožavan od domaće publike Koja i njegova Disciplin A Kitschme itd. Svakako treba naglasiti da su organizatori napomenuli da će u slijedeća dva tjedna objaviti još nekoliko važnih koncerata koja su potvrđena ali čekaju još zeleno svjetlo za konačnu potvrdu od menadžmenta.


Dio vremena na press konferenciji bio je posvećen i stalnom programu koju obuhvaća večer neetabliranih mladih izvođača Inkubator koji se radi u suradnji sa portalom Ravno do dna, potom DJ večeri Chew the Fat, Kultivator i Šihta a nisu zapostavljeni i ostali ne manje važni projekti i manifestacije kao što je Festival stand up komedije Punč festival (koji se održava od 1. Do 3. Ožujka), potom Hotel Bulić – kazališne predstave neovisnog teatra pod vodstvom Senke Bulić, Godišnja kazališna nagrada publike Teatar.hr kao i Crtani romani show

Zadnji dio press konferencije pripao je direktoru Tvornice kulture Draženu Goreti koji je predstavio ekstenziju Tvornice u vidu subkulturnog azila u ulici Pavla Hatza 16 kao novom centru subkulturne suvremene umjetnosti i urbane kreativnosti u strogom centru grada Zagreba. Po njegovim riječima, to je prvi i jedini privatni projekt takve vrste u Hrvatskoj koji na jednom mjestu dizajnira koncept:

Kulture - Izložbe, koncerti, kazališne predstave, multimedijalna izvođenja
Medija - Nakladništvo, TV studio
Zabave - Dva kluba (The Beertija, Klub KLUB)
Edukacije – Akademija


Osnovna ideja je da predstave i kombiniraju sve subkulturne skupine, multikulturalizam, potiču inovacije, kreativnost i međunarodnu suradnju. Tako uz Tvornicu kulture u Zagrebu dobivamo još jedan dodatni prostor (Klub) sa vrlo bogato osmišljenim programom od kreativne i poduzetne ekipe Tvornice kulture. U nastavku pogledajte raspored programa Tvornice kulture u slijedeća četiri mjeseca:

Ožujak
01.03.petakPanč – festival stand up komedije
02.03.subota Panč – festival stand up komedije
03.03.nedjelja Panč – festival stand up komedije
07.03.četvrtak Pink studio
08.03.petakJura Stublić & Film
09.03.subota General Woo
12.03.utorak Ri lit
13.03.srijedaSabaton
15.03.petakPavel
16.03.subota Postolar tripper / chew the fat – hideout
promo party
20.03.srijedaJessie Ware
21.03.četvrtak Dikobraz
22.03.petak1984
23.03.subota Retrostep!!: Pendulum vs Prodigy
26.03.utorakInkubator

Travanj
05.04.petakVan Gogh
06.04.subota Nežni Dalibor
12.04.petakS3ngs
21.04.nedjelja Less than jake
26.04.petakNadeah
29.04.pon Meshuggah
30.04.utorak Inkubator

Svibanj
02.05.četvrtakSuuns
06.05.ponedjeljakPurling Hiss
11.05.subotaDisciplin A Kitschme
16.05.petakQuasarr
18.05.subota Brkovi
22.05.srijedaJoe Satriani
24.05.petak Jim Jones Revue
28.05.utorakInkubator

Lipanj
12.06.srijedaPil
23.06.nedjeljaSlayer
25.06.utorakDown
29.06.subotaChrysta Bell