T-MOBILE INMUSIC

Psihonavigacija stazama Cariboua

24.06.2010 u 03:05

Bionic
Reading

Unatoč nezgodnom preklapanju termina sa zvijezdama večeri, bendom The Flaming Lips, Dan Snaith i njegov bend ponovno su rasplesali vjerne obožavatelje

Činilo se da raspored nastupa na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu nije naklonjen Danu Snaithu i njegovom bendu Caribou. Nastupili su na pozornici Sony Ericsson, samo pola sata prije nego što su na glavnoj pozornici trebale početi velike zvijezde festivala The Flaming Lips. No ono što se činilo kao hendikep, pokazalo se kao sretna okolnost. Znatiželjnici i stari znanci koji su ostali uz Caribou bili su nagrađeni astralnim putovanjem na osunčane plaže s palmama i kokosovim orasima.

Barem su tako izgledali dok su zatvorenih očiju uranjali u trans kojim su ih vodile snene melodije i tribal ritmovi glazbe. Bez suvišne scenografije i koreografije, samo uz lightshow i dobre vibracije, Snaith i bend samouvjereno su navigirali psihodeličnim krajolicima, ne prepuštajući ništa slučaju. U najdublje kutke onostranog publiku su povele izvedbe pjesama 'Sun' i 'Odessa' s posljednjeg albuma 'Swim', koje u živoj izvedbi zvuče barem jednako mantrično kao studijske inačice.

Za kraj, ostavili su samo hvala publici, uz iskren osmjeh i nadu da će se, unatoč gašenju festivala Žedno uho na kojem je gostovao pod starim imenom Manitoba, Caribou nastavljati vraćati u Zagreb.