DUBSTEP EROTICA

Prva dub poslastica na 2 floora pohodi AKC

03.05.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Više od tri mjeseca nakon što je AKC Medika ugostila legende engleskog dub zvuka, Vibronicse, dubstep se vraća na mjesto zločina, ali ovaj puta u režiji domaćeg soundsystema Trip to Zion, točnije, njihovog najnovijeg projekta – Istočni grijeh. U petak, 4. svibnja, posjetitelje Medike, pod zvučnim imenom Dubstep Erotika, očekuje još jedna bass poslastica, (prvi u nizu od nekoliko evenata koje priprema Istočni grijeh) parti na dva floora, koji će svojim setovima u prostoru kluba Attack i Chakka's rooma (popularne 'birtije') odraditi iskusni domaći DJ-evi

Lineup u Attacku predvodi Jack the Tripper (T2Z, Tripping Trolls), a slijede ga Los Pistoleros (Zmayo b2b Kirg i Pistolero), LoPeaks (DUBstep Klub, Bamwise), Agregat (DnB Fever), dok će posljednji sat partija nazvan Early mornin' gangbang style, zajedničkim snagama odraditi svi skupa. U Chakka's roomu, session će odraditi Trip to Zion soundsystem s gostima Riddim'n'Culture SoundLindarski in dub (Pistolero), Danilo.manilO (CupusKactus), MC Dub Insulaspiced up by Santro Cajon Trollaboratory & Jack the Tripper (Tripping Trolls, T2Z).

Navedena ekipa će prošetati ljubitelje ove, u posljednje vrijeme možda i najpopularnije klupske glazbe u svijetu, počevši od osnovnog dubstep i neurozvuka, pa sve do jednog od najsvježijih pravaca kojim je ova glazba krenula, dub/psytrancea. S obzirom na to da je dub zaista zvuk koji vas jednostavno, htjeli - ne htjeli, tjera na cjelonoćni 'mrdoguz' i ples do oslobađanja zadnjeg atoma energije, zaljubljenici u teške i zamamne ritmove, zaglušujućeg basa i iskonski zov glazbe, sljubljuju se u jedno, pa nije teško povući paralelu između ove pojave i imena koje su organizatori partija nadjenuli – Dubstep Erotika

Da svojim riječima objasne ideju projekta, ponudio se Nikola Dušak s tekstom XAOC-a iz pod-teama Trip to Zion soundsystema Istočni grijeh: 'U početku bijaše zvuk. Promjena tlaka izazvana titranjem svemira proizvela je podražaj uzrokovan nabreklim mliječnim žlijezdama te, prsnuvši zviježđa i sazviježđa u prostor, obasja uspaljena nebeska tijela magnetskim nabojem kretanja. Prešavši barijeru aktivnog čujnog spektra, organizmi što su puzali površinama praskozorja osjetiše bass po prvi puta te oznojenim zanosom ustadoše na noge i podivljaju u žudnji za igrom neograničenog zadovoljstava. Zora Erosa.

Eonima kasnije, na rubovima civiliziranog svijeta, nabijeni elektricitetom i osciliranjem kristala sintisajzera, s onu stranu misli i pod udarom elektromehaničkih procesa, divljaci današnjice isporučiše iskonski bass novim uživateljima dobrog osjećaja. U sinergiji erosa i masnog zvuka nastala je Dubstep Erotika' - pronašavši analogiju za predstojeći parti ni manje ni više nego u Svetom pismu, vrlo nadahnuto nam je odgovorio jedan od DJ-eva koji će po rasporedu, posljednji odvrtjeti svoj set. Nikola i Tripping Trolls puštati će psy/trance, kojim će u rane jutarnje sate otpratiti najizdržljivije i najprivrženije 'ovisnike' bass-sounda.

Kako to i priliči za parti ovakvog naziva, karte se 'poticajno' jeftinije prodaju parovima, po 40 kuna, dok za pojedinačnu kartu treba izdvojiti 25 kuna. Usto, putem nagradnjače na našem portalu ekipa organizatora za Dubstep Erotiku dijeli i dvije ulaznice ukoliko odgovorite na jednostavno pitanje: kako se zove bog ljubavi u grčkoj mitologiji?

Vrata kluba se u petak, 4. svibnja, otvaraju u 22 sata, a parti završava u subotu, u 7 sati ujutro.