OPEN AIR NA GORNJEM GRADU

Proljetno Gričevanje počinje u četvrtak 4.4. uz Dječake

02.04.2013 u 14:07

Bionic
Reading

Primjerenije početku zime a ne početku proljeća, danas je u podne na Gornjem gradu u Zagrebu, na Griču, predstavljeno proljetno izdanje Gričevanja. U jednoj od kupola, u kojoj će se održavati program, organizatori su najavili program, a kao jedan od headlinera im se pridružila i grupa Psihomodo pop.

Uz cvokot zuba, na vanjskoj temperatura od svega par stupnjeva, u kupoli pripremljenoj za program Gičevanja, održana je press konferencija na kojoj je predstavljeno proljetno izdanje ove sve popularnije manifestacije. Gričevanje otvara vrata već u četvrtak 4.4. nastupom Dječaka nakon kojih dan kasnije nastupa Gatuzo. Dva dana kasnije, 6.4. u subotu, ponovo okupljeni noise rokeri Ha Det Bra i instrumentalni progresiv metal Moraines. 7.4. surf će zavladati Gričem uz Bambi Molesterse. 8.4. Luni Megumi predvođeni Danilom Šerbedžijom i dan kasnije odličan zagrebački stoner rock bend She Loves Pablo. 10.4. uvijek dobar tulum uz ABOP i dan kasnije Psihomod pop, koji će tom prilikom predstaviti i pjesme sa novog albuma. 12.4. tulum priređuje glazbeni portal Terapija.net, koji slavi 12. Rođendan i koji su u goste pozvali U pol' 9 kod Sabe, Punčke i Svemir. Subota, 13.4., predzadnji dan Gričevanja pripala je grupi Rochelle Rochelle dok će proljetno Gričevanje zatvoriti Urban & 4 u nedjelju 14.4..

Ni DJ-i neće izostati pa tako tulum garantiraju DJ Chill, Radio student i njihove muzikalna ekipa DJ-a, tu je i DJ Emil Darker, Ivana Roščić, P.D.Ricco i 808 Soudsystem. Organizatori su se pobrinuli i za mlade rock sastave koji se mogu prijaviti još do 4.4. kako bi pod nazivom Dominique poseban žiri odabrao najboljeg od prijavljenih koji za nagradu dobivaju nastup na zatvaranju Gričevanja pred nastup Urbana & 4.

Valja svakako istaknuti kako su na pressici bili i članovi grupe Psihomodo pop koji su najavili novi album do kraja godine, a koji će djelomično predstaviti i na svom nastupu na Gričevanju kao i izlazak iz dugogodišnjeg partnerstva sa Croatiom Records.