U 74. GODINI

Preminuo najpoznatiji Bondov negativac

11.09.2014 u 13:47

Bionic
Reading

Glumac Richard Kiel, najpoznatiji po ulozi Bondovog negativca Zube, u 74. godini preminuo je u kalifornijskoj bolnici

Glasnogovornica Saint Agnes bolnice Kelley Sanchez, za medije je potvrdila vijest o smrti Kiela ne otkrivši pojedinosti o njezinom uzroku.

Sa svojih impozantnih 2 metra visine, Kiel je postao jedan od najprepoznatljivijih negativaca filmske franšize o James Bondu, u ulozi Zube u filmu 'Špijun koji me volio' snimljenom 1977. godine, kao i u filmskom nastavku 'Operacija Svemir' iz 1979. godine, u kojima se suprostavljao Rogeru Mooreu koji je tada utjelovio najpoznatijeg tajnog agenta.

 
'Richard je bio odan prijatelj i klijent o čijoj sam karijeri brinuo 35 godina. On nije bio samo glumac, već i divan čovjek, suprug i otac', izjavio je Steve Stevens, Kielov filmski agent. Stevens je također medijima otkrio kako je Kiel napravio kratku stanku od glume nakon što je sudjelovao u kamionskoj nesreći prije nekoliko godina, zbog čega je patio od poteškoća u kretanju, no do kraja je ostao vjeran brojnim fanovima Bondovih filmova s kojima se susretao na organiziranim konvencijama.

Bogata filmska karijera Richarda Kiela, osim filmova o Bondu, uključuje i uloge u filmovima 'The Man From UNCLE' (1964.), 'Wild Wild West' (1965.)  i 'Barbary Coast' (1975.)  U novije vrijeme, Kiel je ostvario zapaženu ulogu u filmu 'Happy Gilmore' iz 1996. godine u društvu Adama Sandlera, a 2010. godine ponovno se našao u ulozi negativca, ovog puta Vlada, u animiranoj priči 'Tangled'.