ENCO LESIĆ

Preminuo ključni lik iz sjene novog vala

Bionic
Reading

Klavijaturist, skladatelj i producent Enco Lesić, autor klasika 'Sve ove godine dala bi za jednu noć' te producent albuma 'Paket aranžman' prekinuo je u 63. godini, piše portal Ravno do dna

Enco Lesić bio je početkom 70-ih godina član legendarnih Indeksa. U siječnju 1972. Indeksi su u glazbenoj emisiji 'Maksimetar' tadašnje Televizije Beograd premijerno izveli Lesićevu pjesmu 'Sve ove godine dala bi za jednu noć', koja je postala instant evergrin. Ubrzo je napustio Indekse i u Zagrebu osnovao grupu Spektar


Tijekom 80-ih godina je u Beogradu otvorio studio Druga maca u kojemu je snimljen album 'Paket aranžman', čiji je Enco bio producent, a koji je predstavio beogradski novi val s tada friškim bendovima Idoli, Električni orgazam i Šarlo akrobata. Enco Lesić bio je također i producent albuma. U Drugoj maci su kasnije između ostalih snimale grupe EKV i U škripcu.


Lesić je također radio glazbu za filmove 'Lijepe žene prolaze kroz grad', 'Sulude godine' i 'Poltron'. Početkom 90-ih Enco zatvara studio i vraća se Split.

U ponedjeljak, 29. srpnja, Enco se cijeli dan nije javljao na telefon pa su prijatelji alarmirali policiju čiji djelatnici su provalili u njegov stan i pronašli tijelo na podu kupaonice. Pretpostavlja se da je uzrok smrti infarkt, piše Ravno do dna.