U 93. GODINI

Preminuo glumac Branko Matić

Bionic
Reading

Matić je od tridesetih godina prošlog stoljeća sudjelovao u šibenskom kazališnom životu preko Sokolskog društva, a nakon Drugog svjetskog rata priključio se kazališnoj družini

Šibenski kazališni i filmski glumac i pisac pučkih komedija Branko Matić preminuo je jučer u 93. godini u Cvjetnom domu u Šibeniku u kojem je bio smješten, izvijestila je danas ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik Nera Gojanović Kljajić

Matić je od tridesetih godina prošlog stoljeća sudjelovao u šibenskom kazališnom životu preko Sokolskog društva, a nakon Drugog svjetskog rata priključio se kazališnoj družini.

Bio je vrsni karakterni glumac i komičar, a igrao je i manje uloge u dvadesetak hrvatskim igranih filmova. Matić je, među ostalim, glumio strojovođu u dječjem filmu 'Vlak u snijegu'.

Napisao je nekoliko komedija iz pučkog života Šibenika, među njima i 'Ni u koru mire, ni u jubavi vire', 'Nije Dalmacija tolomaška' i 'Brod natovaren iluzijama'.

Bio je i lektor za šibenski govor i savjetnik režiserima u čijim je predstavama igrao.

Komemoracija u čast Branku Matiću bit će organizirana u foajeu HNK u Šibeniku u srijedu, 19. prosinca 2012. s početkom u 14 sati.

Sahrana je na gradskom groblju Sv. Ane u srijedu, 19. prosinca, u 15 sati.