CINESTAR AVENUE MALL

Premijerno prikazan domaći film 'Odredište nepoznato'

06.12.2011 u 11:08

Bionic
Reading

Film 'Odredište nepoznato', mladih hrvatskih autora Ines Šulj i Vjerana Vukašinovića, premijerno je prikazan u ponedjeljak u CineStaru Avenue Mall

Radnja filma prati dvojicu bezobrazno duhovitih mladića, Cigu i Maxa (glume ih Dean Krivačić Cigo i Maksimilijan Ružinski), koji se u staroj djedovoj krntiji upute na more. Novi hrvatski film, prema riječima autora, napravljen je s malo novca i puno entuzijazma, a da je riječ o filmu vrijednom pažnje, potvrdio je i žiri na Vukovar film festivalu 2010, koji mu je dodijelio specijalno priznanje.

Uz autore i glavne glumce, film su premijerno pogledale brojne osobe iz domaćeg javnog života, među njima Damir Markovina, Ivana Kindl, Ida Prester, Hrvoje Klobučar, Damir Hoyka i Iva Dragojević

Uz poznata lica, na premijeri je bila i grupa mladih iz zagrebačkih domova za nezbrinutu djecu koji su uključeni u projekt pod nazivom Snimi ovo!. Riječ je o inicijativi koju provodi udruga Medijska tvornica, a kroz koju se želi potaknuti mlade na kvalitetno provođenje slobodnog vremena pomoću filmskih radionica te im prenijeti osnovna znanja o medijskoj kulturi.

Film je prikazan u organizaciji Iskona i Discoveryja koji su dosad prikazali i filmove 'Jedan dan', 'U zaklon', 'Koža u kojoj živim' te 'Ne znam kako joj uspijeva'.

Odredište nepoznato