NOVA ROMANTIČNA KOMEDIJA

Pravi je trenutak za 'Pravi trenutak' Richarda Curtisa

02.12.2013 u 14:11

Bionic
Reading

Film čovjeka koji je žanru romantična komedija udahnuo potpuno novi život - Richard Curtis, od 5. prosinca u kinima predstavlja najnoviji hit

Richard Curtis, scenarist/redatelj/izvršni producent filma 'Pravi trenutak', započeo je karijeru radeći kao scenarist za BBC. Uskoro pos­taje poznat po humorističnoj seriji 'Crna guja' koju je osmislio, a s Rowanom Atkinsonom nastavlja suradnju i na sljedećem projektu - Mr. Beanu. Međunarodnu slavu samo su potvrdili veliki hitovi za koje je napi­sao scenarije ('Četiri vjenčanja i sprovod', 'Ja u ljubav vjerujem', 'Bean', 'Dnevnik Bridget Jones', 'Bridget Jones na rubu pameti', 'Zapravo ljubav'…). Ovaj tjedan Curtis se vraća u kinodvorane novim uratkom žanra koji najbolje poznaje.

Pravi trenutak' komedija je o ljubavi i putovanju kroz vrijeme te o ot­kriću da, na kraju, onima koji žive punim plućima povratak i putovanje kroz vrijeme možda uopće nisu potrebni. Saznajte više u foršpanu:

Foršpan filma 'Pravi trenutak'

Priča počinje u noći nakon još jedne propale proslave Nove godine kada Ti­mov otac Bill Nighy) svom sinu (Domhanll Gleeson) ispriča da su muš­karci iz njihove obitelji uvijek mogli putovati kroz vrijeme. Tim ne može pro­mijeniti povijest, ali može promijeniti što će se dogoditi ili što se dogodilo u njegovom životu pa ga odluči uljepšati – i pronaći djevojku. Nažalost, to nije tako lako kao što se čini. Tim se preseli iz Cornwalla u London kako bi pos­tao odvjetnik i tamo upozna lijepu, ali nesigurnu Mary (Rachel McAdams). Zaljube se, ali onda nesretan incident tijekom jednog putovanja kroz vrije­me sve pokvari – i oni se nikad ne upoznaju. Tim putuje u prošlost iznova i iznova kako bi se ponovno upoznali i na kraju, nakon puno pokušaja, uspije osvojiti njezino srce. Tim zatim koristi svoju moć kako bi je zaprosio u savr­šenom romantičnom okružju, spasio svoje vjenčanje od najgore zdravice vjenčanog kuma, i spasio svojeg najboljeg prijatelja od profesionalne propasti. Međutim, s vremenom otkrije da njegov jedinstveni dar ne može spriječiti sve žalosne trenutke koje se događaju svim obiteljima svugdje na svijetu.

Pogledajte film 'Pravi trenutak' u hrvatskim kinima od 5. prosin­ca.