PREMIJERA

Poslušajte novu pjesmu Zaprešić Boysa 'Sada odlazim'

10.11.2016 u 15:53

Bionic
Reading

Zaprešić Boysi su se specijalizirali za navijačke pjesme, a nakon sportskih himni 'Srce vatreno', 'Samo je jedno' 'Neopisivo' i mnogih drugih, nova pjesma 'Sada odlazim', posvećena je 25. godišnjici pada Vukovara. Riječ je o prvom dijelu trilogije o surovoj i tužnoj hrvatskoj svakodnevici. To je priča o jednom paradoksu u kojem hrvatska mladost, a u nerijetkim slučajevima djeca hrvatskih branitelja odlaze u svijet u potrazi za boljim i kvalitetnijim životom nakon što su se njihovi očevi i majke borili, a mnogi i dali živote za njihovo bolje sutra

Pjesma je nastala prije svega kao upozorenje cijeloj Hrvatskoj zbog aktualnog trenda masovnog egzodusa hrvatske djece, trenda koji traje i dalje te koji ljudi smatraju gorućim i bitnim problemom. Zaprešić Boysi ovom pjesmom daju svoj mali doprinos u svrhu aktualizacije tog problema te pokušavaju biti glas hrvatske mladosti koja se odlučila na ovakav težak izbor. Nije slučajnost to što se pjesma izbacuje uoči 25. godišnjice pada Vukovara čiji se motiv provlači kroz pjesmu.

'Mladi sve češće odlaze u svijet, a budući da su Zaprešić Boysi orijentirani navijački i domoljubno, htjeli smo biti glas ljudi, odnosno te mlade generacije. Pjesme unutar trilogije bavit će se istim problemom te će se priča kroz njih nastaviti', najavio je jedan od autora pjesme 'Sada odlazim' Bojan Šalamon Shalla. Tekst pjesme potpisuje Marko Novosel, a glazbu i aranžman su osim Shalle radili i Natko Smoljan i Zdeslav Klarić.

Zaprešić Boysi do sada su snimili preko desetak navijačkih pjesama.

TEKST PJESME:

U MRAKU SOBE STOJIM SAM JOŠ UVIJEK SE BOJIM
JER SVAKA SUZA ZOVE SE BAŠ IMENOM TVOJIM
STARI JE VIKNUO ZA HRVATSKU MOJU
I ZADNJI PUTA KLEKNUO U GRADU HEROJU

A TUĐE SUNCE ME SADA ZOVE
MOŽDA OSTVARIM SVOJE SNOVE

REF:
JA SADA ODLAZIM ALI OKRENEM SE
TAMO OSTAVLJAM SUZE I OSMIJEHE
JOŠ JEDNOM PROLAZIM KRAJ ONE LIVADE
GDJE SU POBJEDE TJERALE UTJEHE

AKO JE GORE ON NADAM SE DA SPAVA
MALI MU ODLAZI DOK TIHO TEČE SAVA

A TUĐE SUNCE ME SADA ZOVE
MOŽDA OSTVARIM SVOJE SNOVE

Ovo je nova pjesma 'Zaprešić Boysa':
Zaprešić Boysi su do sad napravili više navijačkih pjesama: