KRATKI HOROR

Posljednji filmski kadrovi Dolores Lambaše

16.01.2015 u 14:04

Bionic
Reading

Prošle smo godine zahvaljujući 'Naslovnici' Silvane Menđušić upoznali jednu sasvim drugu Dolores, a njezin zadnji film koji je snimila tek se treba pojaviti

Iznenadna je smrt Dolores Lambašu prije godinu i pol dana odvojila od njenih najmilijih, a bol koja ostaje svakim je danom sve veća. Njezin prerani odlazak šokirao je mnoge stoga ne začuđuje interes javnosti kad su u pitanju glumičini projekti koji tek trebaju ugledati svijetlo dana.

A jedan je takav i kratkometražni horor film 35-godišnjeg redatelja Tomislava Štefanca u kojem se Dolores pojavljuje s osječkim kolegom Vladimirom Tintorom (36). Budući da se tek trebaju doraditi specijalni efekti za što je potrebno prikupiti određena financijska sredstva, film još nema preciziran datum premijere.

No kako je redatelj za tportal rekao, namjera mu ni nije bila da požuruje, pogotovo ne nakon tragične nesreće u kojoj je nastradala Dolores. 'Bio sam jako tužan, šokirao me njezin odlazak iako se nismo dobro poznavali. Jedan se mladi život ugasio. Prava šteta jer pamtim je kao smirenu i staloženu osobu', kaže Štefanac.

355845, 353786, 324215, 314154
Za Doloresin angažman u filmu najzaslužniji je kasting menadžer Tomislav Bedeniković (38) koji ju je preporučio redatelju. 'Dolores je oduvijek htjela jednu ozbiljnu, karakternu i nadasve zanimljivu ulogu, a ovaj joj je film upravo to pružio. Snimali smo dva vikenda, i moram naglasiti kako nijedan glumac nije dobio honorar. Svima je u interesu bilo da pokažu svoj glumački potencijal', rekao nam je Bedeniković kojeg za šibensku glumicu, osim poslovne suradnje, veže i veliko prijateljstvo.

'Pamtim je kao veliku prijateljicu i divnog čovjeka. Znali smo tajne jedni o drugima i u svakom trenutku za mene je imala savjet. Pomagala mi je na milijun načina, u najtežim je trenucima bila prisutna za mene i to je nešto što joj nikad neću zaboraviti. Bila je prije svega čovjek, a onda i pravi profesionalac čije je vrijeme tek dolazilo', ističe Tomislav koji kaže kako bi se javnost ugodno iznenadila kad bi saznala neke nepoznate detalje iz života preminule glumice.

'Imala je veliko srce. Znala ju je jako pogoditi ljudska nepravda. Često se odazivala humanitarnim akcijama i iz prve ruke znam da bi onima kojima je pomoć bila prijeko potrebna, uplaćivala prilično visoke novčane svote. Ogroman je to gubitak za sve one koji su je voljeli', govori Tomislav koji je na kraju izrazio nadu da će Doloresin nikad objavljeni roman jednom naći svoje mjesto na policama knjižara.