METAL SVETKOVINA

Poljaci Decapitated predgrupa Meshuggah u Tvornici

13.03.2013 u 13:25

Bionic
Reading

Uz švedsku metal atrakciju Meshuggah 29. travnja u zagrebačkoj Tvornici nastupit će još jedno veliko ime death metal scene, poljski Decapitated

Poznato je i tko će biti predgrupa opakim Šveđanima Meshuggah, trenutačno jednom od najzanimljivijih i sviralački najkvalitetnijih metal bendova na svijetu, a koji 29. travnja stižu u zagrebačku Tvornicu.

Tu posebnu počast dobio je beskompromisni poljski death metal bend Decapitated, pa tako zbog toga ovaj ionako vrhunski metal spektakl postaje još zanimljiviji.

Decapitated
slove za predvodnike nove death metal struje, a njihov debi album iz 2000. Winds of Creation, kojeg je producirao Piotr Wiwczarek iz grupe Vader, zbog kombinacije brutalnosti i tehnike izazvao je pravu mini-revoluciju na death metal sceni te Decapitated prometnuo u predvodnike nove generacije deatha. Jednak uspjeh postigli su drugim albumom Nihility (2002), nakon kojeg je uslijedila velika euro-američka turneja na kojoj je Decapitated i na pozornicama dokazao o kakvom se sjajnom bendu radi tako da ćemo u Tvornici moći vidjeti pravi metal spektakl koji će nam prirediti dva sjajna live benda.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 150 kn, dok će na dan koncerta na blagajni dvorane cijena biti 170 kn. www.eventim.hr