OVOTJEDNI TOP 14

Pogledajte novitete u svijetu domaćih spotova

10.07.2014 u 14:41

Bionic
Reading

Novih četrnaest videospotova s domaćim potpisom i ovog vam puta dostavlja redakcija portala Spotdepo.hr. Meritas, Putokazi, Prljavo kazalište, Luka Nižetić...samo su neki od glazbenika s domaćeg terena čije nove video uratke možete pogledati u nastavku

Meritas - 'Gle'

Tekst: Ines Prajo
Produkcija: Meritas i Pavle Miholjević / Jura Ferina
Režija i kamera: Mare Milin
Montaža: Maida Srabović
Asistent: Zvonimir Ferina
Šminka: Saša Joković
Frizura: Mijo Majhen
Styling: Robert Sever, Mare Milin, Meritas

Prljavo kazališta - 'Tamni slapovi'

Videospot je sniman u dva grada, Zagrebu i Veneciji. U Zagrebu se snimalo u Zagrebačkom plesnom centru. U video spotu se pojavljuje lijepa Petra Butković, a sve se snimalo pod redateljskom palicom Leptir produkcije.



SRAZ- 'Godinu za godinom'

Bend se sastoji od glazbenika koji se poznaju velik dio svojih života no tek 2014. kao SRAZ potpisuju za Croatia Records i kreću sa postupnim izdavanjem singlova. Namjera im je svakim novim singlom iznenaditi slušatelje mijenjajući sliku o sebi i svojoj glazbenosti. Sve bi ovo trebalo dovesti SRAZ do svoje publike koju u konačnici žele susresti na live svirkama što je u središtu interesa benda. Svojim drugim singlom 'Godinu za godinom', SRAZ ohrabruje slušatelje da uštede godine lutanja i traganja otkrivajući da je ono što traže već pored njih.

Buđenje - 'Ne govori više'

Glazba: Darko Bakić
Tekst: Darko Bakić
Produkcija: Igor Ivanović
Režija: Vidokk Visuals
Izdavač: Croatia Records

Grupa Buđenje dosad je objavila tri studijska albuma, a otkako su stavili potpis na ugovor s Croatia Recordsom, objavili su vrlo uspješne singlove 'Nema straha za nas', 'Ljubav nema pravila' (CMC festival 2013.) i posljednji 'Ispod tvog kaputa' koji je objavljen krajem listopada prošle godine.

Krešo i Kisele kiše - 'Zrće'



Putokazi - '(Moja mala) prijateljica'

Riječki Putokazi predstavljaju novi singl '(Moja mala) prijateljica' sa svog posljednjeg izvrsnog albuma 'Porculan'. Pjesma autorice Mirande Đaković, u produkciji Iztoka Turka, pisana je zanimljivim ženskim rukopisom i odiše besprijekornom vokalnom interpretacijom skupine te se čini da će svakako biti pravi dar odanim poklonicima skupine, kao i onima koji će to tek postati. Za pjesmu je snimljen i videospot, a režijska palica povjerena je njihovom stalnom suradniku, riječkom koreografu i redatelju Žaku Valenti. Kolorističan spot sniman je na sceni Gradskog kazališta lutaka u Rijeci u stilu retro spotova s kraja '80-ih i početka '90-ih godina, sa začudnim stajlinzima i kostimima svojstvenim Putokazima. Članice benda, pak, svojom mladenačkom energijom i ekspresivnom interpretacijom plijene pažnju u širokim kadrovima, a koreografske sekvence pomalo podsjećaju na retro post-punk elektro stil '90-ih. Videom i singlom '(Moja mala) prijateljica', Putokazi ujedno najavljuju skorašnji promotivni koncert albuma 'Porculan' te obljetnički, retrospektivni koncert 'Vremenska kapsula br. 30'. Oba koncerta održat će se 30. srpnja na lokaciji Arheološkog parka u Rijeci.

Andrea Granat - 'Bijela košulja'

Mlada djevojka iz Našica, Andrea Granat snimila je najnoviju pjesmu pod nazivom 'Bijela Košulja'. Snimanje spota je izvedeno na području grada Našica. Andrea Granat ima 20 godina, a nedavno se hrvatskoj publici predstavila sa svojom prvom pjesmom i spotom 'Navika'.

'Jako sam zadovoljna kako je pjesma prihvaćena, pa sam se odlučila snimiti i novu pjesmu pod nazivom 'Bijela košulja', i dalje u suradnji s Kristijanom Brodarom, Dorom Vestić i Tatjanom Draženović. Ovoga puta približila sam se više svom stilu i na taj način je nastala jedna dance pjesma. Vrlo brzo, pjesma je prepoznata od strane stručnjaka te je i osvojila 2.mjesto na festivalu zabavne glazbe Darfest. Snimili smo spot za nju, ovaj put u suradnji s Draženom i Tenom Kiš u produkciji DIGITAL VIDEO STUDIA IZ ZAGREBA', otkriva Andrea.

Luka Nižetić - 'Upomoć'

Režija i scenarij: Luka team
Kamera: Jakša Jukica
Montaža: Maida Srabović
Glume: Mirta Pejić, Filip Tomašević, Igor Čerkez

Goran Kos - 'Jači'

Pjesma 'Jači' nosi sva obilježja ljetnog hita i prenosi snažnu emociju svojoj generaciji koju želi potaknuti da pronađe unutarnju snagu i nastavi vjerovati u svoje snove.
Uz modernu i dinamičnu glazbenu pratnju do izražaja dolazi i bogati vokalni izričaj mladog glazbenika. Nakon singla 'Izgubljeni pas' kojim je osvojio radijski eter i publiku, mladi prije odlaska u Berlin na svjetski glazbeni festival Cantaré donosi novu pjesmu i spot 'Jači'.

U novom spotu gostuje i 11-erostruki prvak motocrossa u Hrvatskoj i svijetu Viktor Bolšec. Autor i producent pjesme je Alan Dović koji uz Jadranka Begića Stripya potpisuje i režiju spota.

Ladies - 'Europa na dlanu'

Povodom obilježavanja prve godine ulaska Hrvatske u EU, Branka Delić, Sanja Doležal, Ivana Radovniković i Maja Vučić, pod sastavom Ladies, napravile su novu pjesmu 'Europa na dlanu'.

Shomy i Vuki - 'Ludo volim te'

Popularni osječki dvojac Shomy i Vuki, vlasnici jednog od najvećih prošlogodišnjih ljetnih hitova 'Mi amore', danas objavljuju novi singl i spot 'Ludo volim te'. Autori teksta su Mišo Matijašević i Antonio Vukalović, glazbu potpisuje Karlo Papić. Spot je sniman na otoku Hvaru, a redatelj je i ovoga puta bio Josip Grizbaher, uz produkciju osječke kuće CINEMATIC. Glavne ženske uloge, pripale su Ivi Grgurić i Maji Milišić.

Manntra - 'Vila'

Vulkan - 'Turbo blues'

Zagrebački hard rock bend Vulkan predstavio je videospot za aktualni single 'Turbo blues'. Redatelj i snimatelj spota je Davor Kalaica, dok je za montažu bio zadužen Matija Pavlić. Pjesma 'Turbo blues' govori o vezi koja se raspada zbog različitih pogleda na život, a istovremeno, to je i glasni protest protiv mainstreama, ne samo po pitanju glazbe, već i po pitanju prevladavajućih vrijednosti u društvu. Vulkan čine tri iskusna rock glazbenika i veliki prijatelji – Zlatan Ćehić Ćeha (ex Divlje jagode), Mario Zidar (ex Prljavo kazalište) i Robert Jurčec Muha (Rockheads), a dečki su oko sebe okupili, sad već značajnu publiku - ljubitelje žestokog rocka svih generacija!



Damir Lipošek Keks - 'Samo ti pričaj'

Diskografska kuća Hit Records nedavno je ponosno predstavila novu glazbenu suradnju sa jednim od najuspješnijih gitarista u regiji Damirom Lipošekom Kexom. Osim nove suradnje, radijskim eterom zaplovio je aktualni singl 'Samo ti pričaj', za kojeg Kex potpisuje glazbu, dok je tekst djelo Darka Mihajlovića, a odlični aranžman potpisuje Miro Lesić Lesique. Dok singl osvaja radijski eter, top liste i publiku, Damir Lipošek Kex predstavlja video spot iza kojeg stoji itekako zanimljiva ekipa.

Producentski dio spota potpisuje poznato glumačko lice Filip Juričić, koji se ujedno uz Ivu Mihalić u spotu pojavljuje i kao glumac, a sve to pod redateljskom palicom Davida Kapca. Snimalo se u prostoru Jadran filma, a na setu je bilo i više nego veselo uz odlično druženje. Filipu se pjesma dopala na prvo slušanje kao i sama ideja oko produkcije spota, stoga se odlučio zajedno sa svojom ostalom ekipom uključiti u priču oko aktualnog singla Damira Lipošeka Kexa 'Samo ti pričaj'.