PRIJE AVVANTURE

Pogledajte kontroverznu scenu iz filma 'Crveno srce'

30.01.2014 u 12:12

Bionic
Reading

U sklopu sedme Nedjeljne Avvanture na tportalu, 2. veljače sasvim besplatno pogledajte irački igrani film 'Crveno srce', a za zagrijavanje vam nudimo trailer filma koji sadrži i scenu zbog koje se morao mijenjati scenarij i scene

Film 'Crveno srce' nastao je u norveško-iračkoj koprodukciji. Sniman je u Iraku s iračkim glumcima pa je morao poštovati stroga pravila iračke kulture i vjere. U nekim sekvencama to je toliko daleko išlo, da je scenarist i redatelj Halkawt Mustafa morao mijenjati dijelove scenarija i scena jer glumci nisu pristajali na zadatke.

Glavna glumica Shahen Jamal u jednoj se sceni trebala voziti na motoru iza svog kolege Sorana Ibrahima obgrlivši ga oko struka. Zbog straha od osude obitelji i okoline, Shahen je odbila zagrliti Sorana te je redatelj trebao izmijeniti scenu te je Shahen vrlo skromno i stidljivo držala Sorana za jaknu, maksimalno udaljena od njega na motoru, što se lijepo vidi u traileru filma.

Sam film iračka je verzija 'Romea i Julije'. Tinejdžeri Shirin (Shahen Jamal) i Soran (Soran Ibrahim) potajno su zaljubljeni. Kada Shirinina majka umre, otac odluči potražiti drugu ženu. Njegova odabranica ima jedan uvjet za brak: Shirin se mora udati za njenog sina. Soran i Shirin nemaju drugog izbora nego pobjeći kako bi bili zajedno. Kada Soran završi u zatvoru, Shirin se sama mora snaći u gradu – ne bez rizika, u zemlji gdje se mlada žena, bez oca i muža, smatra lakim plijenom. Hoće li ljubav između Shirin i Sorana izdržati sva razdvajanja i prepreke na životnom putu?

Film 'Crveno srce' besplatno pogledajte na avvantura.tportal.hr u nedjelju, 2. veljače od 18 do 24 sata u sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu. Nakon toga možete ih gledati uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand