'CVJETNI TRG'

Pogledajte kako izgleda posljednji film velikog Krste Papića

26.03.2013 u 12:56

Bionic
Reading

Posljednji film velikog hrvatskog redatelja Krste Papića, 'Cvjetni trg', 9. travnja će u kinu Cineplexx Centar Kaptol doživjeti svečanu premijeru, a dva dana kasnije, 11. travnja kreće u redovnu kinodistribuciju

Cvjetni trg' snimljen je na temelju drame 'Balon' autora Mate Matišića (ujedno i potpisnik scenarija) i Papićevog dokumentarnog filma 'Građani na Cvjetnom trgu'.

Radnja filma smještena je u današnje vrijeme, a priča se vrti oko prosječne zagrebačke obitelji koja se spletom okolnosti nađe na udaru kriminalnog podzemlja.

Filip Kapec glumac je u kazalištu lutaka. Jedne večeri posjeti ga policijski inspektor Branko koji traži od njega da pomogne u obavljanju jedne istrage. Filip isprva odbija suradnju, no nakon što mu inspektor zaprijeti uhićenjem njegova sina koji je uhvaćen s džointom u jednom klubu, Filip pristaje. Njegov je zadatak prerušiti se u svećenika i ispovjediti mafijaškog bossa Macka koji sluti da mu je kucnuo zadnji čas, kako bi saznao tajne i na taj način razriješio razna kriminalna djela.


U filmu 'Cvjetni trg' glavne su uloge ostvarili Dražen Kuhn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović-Despot, Marija Škaričić, Matija Prskalo, Goran Grgić, Ivica Zadro i drugi.

Film je osvojio nagradu Freedom of Speech na 36. Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu 'za smioni prikaz globalnog problema korupcije i organiziranog kriminala koji kao sistem ulaze u sve pore društva'.