PREMIJERA

Pogledajte futuristički spot s Diyalom u glavnoj ulozi

09.10.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Hrvatska reperica Diyala ponovo se udružila s redateljem Filipom Filkovićem Philtzem i snimila fantastičan futuristički spot, točnije kratki film i to za švicarski producentski tandem Revers Engineering i njihov novi singl 'Heart Juice'

Hrvatska reperica Diyala ostvarila je novu, ali već otprije uhodanu suradnju sa švicarskim producentskim duom Reverse Engineering (RE). Naime, Diyala je s RE snimila novu pjesmu pod nazivom 'Heart Juice' za koju je spot, točnije kratki film osmislio i režirao Filip Filković Philatz. Poznato je kako je Diyala i prošle godine realizaciju oko sada već hvaljenog spota za pjesmu 'Wander' povjerila upravo Philtzu, a ove godine, nakon što je snimila pjesmu s već spomenutim Reverse Engineeringom, daljnja suradnja s Philtzem bila je samo logičan slijed.

'Nakon što su dečki iz RE vidjeli spot za pjesmu 'Wander', Diyala je odmah sugerirala da upravo ja radim i novi spot za 'Heart Juice'. To je bilo to. RE i ja smo se odmah počeli mailati i razmjenjivati ideje', objasnio je Filković, ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Oktavijan na Danima hrvatskog filma za najbolji videospot 'Ezoterija' Hladnog piva, a široj javnosti inače poznat po spotovima za renomirane glazbenike poput Urbana, Gibonnija, Ede Maajke, Vatre, Ivane Kindl...


Radnja spota 'Heart Juice' smještena je u devastiranom svijetu budućnosti iz kojeg znanstvenik prisilno putuje kroz vrijeme ne bi li doznao što više informacija o svijetu prošlosti. On otkriva taj nekadašnji svijet i uzima uzorke za proučavanje. Tražeći, slučajno pronalazi i izgubljene dokumente, dosjee sebe i svojih suradnika za koje otkriva kako svaki u sebi sadrži implantat za praćenje. Znanstvenik doznaje gdje se nalazi njegov implantant i odluči ga se riješiti. Jednom kad ga se oslobodi, ljudi iz budućnosti ga više ne mogu pratiti, a on zauvijek ostaje u prošlosti, slobodan.

Video 'Heart Juice' u spomenutoj integralnoj verziji kratkog filma premijeru je doživio u švicarskom gradu Yverdon-les-Bains u klubu Amalgame u subotu 6. listopada u kojem su Reverse Engineering održali nastup zajedno sa svjetski poznatim britanskim glazbenikom DJ Foodom (Strickly Kev s glazbenog labela Ninja Tune). Hrvatsku internetsku premijeru 'Heart Juice' imate upravo priliku vidjeti.