NEDJELJNA AVVANTURA, 18 - 24 SATA

Pogledajte dva sjajna filma - besplatno!

18.01.2014 u 22:06

Bionic
Reading

U sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu 19. siječnja možete pogledati dva igrana filma – 'Oliver Sherman' o naslovnom ratnom veteranu i izraelsko-palestinski film 'Water' o naslovnoj tekućini koja život znači

Oliver Sherman' film je o naslovnom ratnom veteranu bez obitelji koji odlazi u potragu za vojnikom koji mu je u ratu spasio život. Taj čovjek, Franklin Page, nastavio je sa svojim životom te ima ženu, dvoje djece i siguran posao u mirnom ruralnom gradiću. Prilikom dolaska, Sherman se na prvi pogled čini kao bezopasan, pomalo čudan čovjek, ali kako se uvlači u živote obitelji Page, otkriva da je zapravo gnjevna i nestabilna osoba sklona velikoj ljubomori i dubokoj ljutnji.

U filmu redatelja Ryana Redforda glume zvijezda humoristične hit serije 'Raising Hope' ('Odgoj za početnike') Garret Dillahunt, Donal Logue kojeg smo gledali u odličnoj humorističnoj seriji 'Pod kaznom do smrti' i Molly Parker poznata po ulozi u hit seriji 'Deadwood'.

Drugi film u ponudi, 'Water' filmska je suradnja stvorena unutar Odjela za film i televiziju Sveučilišta Tel Aviv. Mala grupa izraelskih i palestinskih redatelja, okupljena oko inicijatorice Yael Perlov, režirala je 2012. igrani film s potpunom umjetničkom slobodom istražujući snažnu poveznicu: vodu. Voda je pjesnička i pastoralna tema, ali jedna koja je jednako politička i nasilna u kontekstu izraelsko-palestinskih sukoba. Voda jednako pripada objema sukobljenim nacijama koje same uspijevaju nadići predrasude i politička zastrašivanja.

Omnibus se sastoji od sedam kratkih filmova: 'Still Waters' Nir Sa’ara i Maye Sarfaty, 'The Water Seller' Mohammada Fuada, 'Raz and Radja' Yone Rozenkier, 'Eye Drops' Mohammada Bakrija, 'Kareem’s Pool' Ahmada Bargouthija, 'Drops' Pini Tavger i 'Now and Forever' Tal Haring.

Filmove 'Oliver Sherman' i 'Water' besplatno pogledajte na avvantura.tportal.hru nedjelju 19. siječnja od 18 do 24 sata u sklopu Nedjeljne Avvanture na tportalu. Nakon toga možete ih gledati uz minimalnu naknadu od 7,50 kuna u sklopu usluge Video on Demand