STIŽU SUKOBI

Počinje vladavina Vodenjaka - naoružajte se strpljenjem

19.01.2017 u 15:30

Bionic
Reading

Danas, 19. siječnja, nastupa vladavina Vodenjaka, ranije nego inače, pa se valja pripremiti na dobre i loše vijesti koje donosi

Ovogodišnja vladavina Vodenjaka nastupa kalendarski ranije nego inače - 19. siječnja u 21:24 u srednjoeuropskoj vremenskoj zoni. Zbog toga što je 2016. kao prijestupna godina imala dan više svi su znakovi od Ovna nadalje počinjali na raniji datum. Do iduće prijestupne godine, 2020., datumi vladavine znakova vraćat će se na normalu.

Početak razdoblja Vodenjaka povoljna je vijest za same Vodenjake, kao i za Blizance, Vage, Ovnove i Strijelce.

Nasuprot njima, Bikovi, Škorpioni, Lavovi i donekle Ribe osjetit će blag pad energije i raspoloženja. Lavove će, doduše, štititi povoljni Jupiter i Strijelac pa će bolje nego inače podnijeti ovo razdoblje.

Vodenjak je znak zračnog elementa i fiksne kvalitete, kojemu je prvi vladar Uran, a drugi Saturn. Iako njegovo ime sadrži pojam vode, Vodenjak nije vodeni, nego zračni znak. Njegov je simbol vodonoša koji navodnjava tlo da bi mjesec dana kasnije, u vladavini Riba, mogao proklijati novi život.

Tijekom vladavine Vodenjaka svi će znakovi osjetiti povećanu glad za znanjem, promjenama i novim iskustvima. Postat ćete svjesniji onog što je zastarjelo u vašim životima pa ćete krenuti u odstranjivanje suvišnog i nepotrebnog.

Tražit ćete nove kutove gledanja na stvari i nove načine obavljanja poslova. Trudit ćete se osloboditi ograničenja i spona koje ćete doživljavati kao okove, a ne kao osiguranje.

Pojedinci i udruge odupirat će se službenim institucijama, društvenim normama i klasnim podjelama, no neće ponuditi nikakvo poboljšanje, a njihov će bunt biti nepromišljen i stihijski.


Sukob Marsa i Saturna

Prvi tjedan vladavine Vodenjaka bit će obilježen nepovoljnim međuodnosom Marsa i Saturna, koji će mnogima u cijelom zodijaku uzrokovati frustracije, prepreke i tinjajući gnjev. Imat ćete dojam da je potrebno više napora nego inače za dovršenje uobičajenih poslova.

Neka će vaša nastojanja biti neočekivano osujećena, što će obezvrijediti dosad uložen trud. Naoružajte se strpljivošću i odgodite početke novih pothvata za desetak dana, dok Mars ne izađe iz neugodnog položaja prema Saturnu.